25 april, 2024

2019-05-19: Speltips

Tre speltips igår som slutade med två förluster och en vinst. Werder Bremen blev lyckad, men Montpellier och chansning i matchen PSG-Dijon gick inte hem. 

Idag söndag har jag tagit fram följande drag. 

Dagens första speltips:

Malmö FF-Kalmar FF (Sverige, Allsvenskan)

Tips: 1 asian handicap -1

Odds: 2.10

Spelbolag: Unibet

Insats: 15kr 

Malmö har kommit igång efter något trevande start på Allsvenskan. Nu tar man emot Kalmar FF som varit svårslagna i inledningen av Allsvenskan. Dessutom har Kalmar haft marginalerna emot sig i många matcher. Lagets stora problem under inledningen har varit målskyttet. KFF har gjort ett mål i snitt så här långt. Det ska sägas att Kalmar släppt in bara tio mål på nio inledande matcher. MFF i sin tur kommer med fem raka utan förlust och på hemmaplan har man tre segrar och en oavgjord med 11-3 i målskillnad. Kalmar föll i den senaste omgången mot Häcken på bortaplan, medan Malmö spelade oavgjort mot IFK Göteborg på bortaplan. Rasmus Bengtsson och Jo Inge Berget är tillbaka efter skador. Bengtsson utgick mot Göteborg med känningar i knät. Berget är med stor sannolikhet inte aktuell för en start, men jag tror att han kommer att få speltid i den här matchen. Jag tror att MFF vinner här och väljer att spela på en hemmaseger med asian handicap -1. 

Dagens andra speltips: 

IK Sirius-BK Häcken (Sverige, Allsvenskan)

Tips: 2

Odds: 1.79

Spelbolag: Betsson

Insats: 15kr

Lite för hög odds på Häcken i den här matchen kan jag tycka. Sirius kommer till den här matchen för visso med en seger i ryggen, men 1-0 mot formsvaga Sundsvall inte säger inte så mycket. Häcken i sin tur hade marginalerna på sin sida i matchen mot Kalmar som man vann med 1-0. Andreas Alm har fått ordning på försvaret och Häcken är det laget som släppt in minst mål av alla lag. Sirius har en del skador som talar emot laget i den här matchen. Dessutom är Mohammed Saeid avstängd. Häcken i sin tur får tillbaka två spelare i form av Paulinho och Godswill Ekpolo. Laget får dock klara sig utan Joona Toivio som är skadad. Jag tror att Häcken har bra chans att vinna här. 

Dagens tredje speltips:

Djurgårdens IF-IF Elfsborg (Sverige, Allsvenskan)

Tips: 2 asian handicap +0.25

Odds: 2.35

Spelbolag: ComeOn

Insats: 20kr

Djurgården är favoriter hos alla spelbolag, men jag har faktiskt svårt att förstå det. Elfsborg har den här säsongen förlorat bara på naturgräs. Jag har sett Djurgården och jag tycker att lagets stora problem ligger i det offensiva spelet. När man kommer till sista tredjedelen så känns det att spelarna inte vet riktigt vad dem ska göra. Förvisso gjorde laget tre mål mot Falkenberg på bortaplan, men i den matchen kunde vi se att Falkenberg bjöd på alla målen. Det är något som Elfsborg inte kommer att göra. Elfsborg vann senast mot AFC Eskilstuna, där insatsen inte var bra. Segermålet kom i slutet av matchen. Jag tror att här har man bra chans att straffa Djurgården som på hemmaplan kommer att satsa framåt. Jag väljer att spela på Elfsborg med asian handicap +0.25. Halv vinst om matchen slutar oavgjort. 

Dagens fjärde speltips:

FC Trollhättan-Åtvidabergs FF (Sverige, Division 1 Norra)

Tips:

Odds: 1.75

Insats: 30kr

Spelbolag: Betsson

Här har oddset gått ner från 1.95 sent igår till idag 1.85. Det beror mest på att Åtvidaberg kommer till den här matchen med stora skadeproblem. I försvaret saknas Andreas Johansson, Anton Hallstensson har lämnat laget. Dessutom är det frågetecken kring Adrian Pettersson som varit sjuk i veckan. Vidare saknar ÅFF, Dardan Mustafa, Daniel Rambin och Zev Taublieb. Trollhättan öppnade serien med fyra raka matcher utan seger, men kommer till den här matchen med tre raka segrar. I den senaste omgången besegrades Ljungskile SK på bortaplan. Åtvidaberg i sin tur har fyra raka utan seger och i den senaste omgången tappade man seger i slutminuterna på bortaplan mot IFK Värnamo. Med tanke på hemmalagets fina form och med tanke på att Åtvidaberg saknar spelare är spel på hemmalaget bra alternativ. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.