Ett steg framåt

Efter sex raka förluster tog vi äntligen en poäng, efter 1-1 på hemmaplan mot Eskilsminne. Det var en poäng med mersmak tycker jag. 

Vi drabbades av en tung avbräck inför den här matchen. Nyförvet Luis Soares blev först spelklar för att dagen efter kliva av träning skadad. Man kan lugnt säga att många saker går inte vår väg just nu.

Jag återkommer i ett annat inlägg kring Soares och olika diskussioner på olika forum.

Efter den senaste förlusten mot Skövde hade jag svårt att hitta något positivt i vårt spel. Visst vi var okej mellan straffområdena men framåt kändes vi uddlösa. Det var ingen bra känsla som jag gick till Kopparvallen med. 

Den dåliga känsla byttes till ett lite förhoppning under första tio minuterna. Det var ett mer taggat lag än vi sett på länge. Det var bättre snack på plan där spelarna coachade varandra. 

Tor-Arne Fredheim gjorde bara en förändring jämfört med förlustmatchen mot Skövde. Från start fick Max Olsson förtroende istället för Ludvig Holmertz.   

Matchens första farlighet kom i den 12:e minuten. Efter en snabb frispark stod vi och sov, när Filip Egger skickade in bollen från häger. Ismael Koroma nickade undan bollen, men i andra vågen kom Mathias Unkuri. Han fick på ett bra skott, som Emir Plakalo lyckades rädda. 

Fem minuter senare skapade vi nästa möjlighet. Mustafa drog upp ett anfall och spelade ut bollen till Max Olsson. Olsson skickade in bollen i straffområdet, där bollen nickades nedan. Patrik Gustavsson samlade upp och spelade fram Benjamin Jarome, som avslutade från distans. Hans avslut gick dessvärre rakt på målvakten som räddade. 

Jarome gjorde en riktigt bra match och det var som Fredheim sa när han kom. Han sa till mig att Jarome är riktigt bra playmaker och är duktig både på kort och långt spel. I den här matchen gjorde Jarome lite vad han ville på mitten. 

Två minister senare hittade Jarome fram till Mustafa som tog sig in i straffområdet och avslutade, men även den här gången gick skottet rakt på målvakten. 

Mustafa gjorde ytligare en stark match. Han vann de flesta duellerna och det ser ut som att han är på väg att hitta formen. 

I den 27:e minuten tog gästerna ledningen. Efter en fin aktion av Egger gick vi bort oss i det defensiva arbetet. Egger spelade ut bollen till Casper Seger som i sin tur spelade in bollen. Vi lyckades inte rensa bort bollen utan den letade sig fram till en helt omarkerad Emil Åber som enkelt överlistade Plakalo i målet. 

Två minuter senare fick vi en frispark i bra läge. Mustafa sköt frisparken via en bortaspelare och bollen smet strax över. Den efterföljande hörnan blev farlig. Jarome hittade fram till Ignatius Adukor som nickade utanför.  

I den 32:a minuten fick Adukor ett jätte läge att kvittera. Även den här gången var det Jarome som slog en bra hörna. Bollen kom till Adukor som från nära håll inte fick träff på bollen som seglade över målet. 

Adukor är en annan spelare som måste lyftas tycker jag. Han första match var mot Skövde där han olyckligt styrde in bollen i det egna målet, men i övrigt var han bra. I matchen mot Eskilsminne var han mer eller mindre felfri. 

Två minuter borde vi ha kvitterat. Jarome slog en fin djupledsboll mot Mustafa. Carl Thulin hos bortalaget missbedömde bollen och Mustafa kom helt fri med målvakten. Mustafa avslutade dessvärre utanför. 

I den 36:e minuten ropades det på straff på Kopparvallen. Åberg var på språng och blev ”upphakad” av Adukor. Domaren valde att fria den gången. 

I anfallet efter kvitterade vi. Jorome lyfte en boll som hittade fram till Andreas Johansson. Johansson slog ett bra inlägg mot Mustafa, som släppte bollen till Oskar Stejdahl som kom perfekt och dundrade in kvitteringen. 

Här kan vi säga att vi hade flyt med tanke på Åberg borde nog ha fått straff, men istället fick vi med oss ett psykologiskt viktigt mål i slutet av den första halvleken.  

I den andra halvleken blev spelet mer avvaktande. Gästerna blev stundtals tillbaka tryckta, men vi hade svårt att skapa lika klara chanser som i den första halvleken. 

I den 54:e minuten hade vi oflyt, när Olsson tog sig runt på kanten och spelade in bollen mot Mustafa. Mustafa fick bollen på sig som smet strax utanför. 

Sex minuter senare ropades på straff igen på Kopparvallen. Den här gången när Adrian Pettersson gick omkull inne i straffområdet, men även den här gången friade domaren. 

Närmast ett avgörande var Ludvig Holmertz när han kom nästan fri med målvakten, men sköt strax utanför. 

Några fler mål blev det inte i den här matchen och med tanke att båda lagen var i behov av en seger, var det två förlorade lag som lämnade Kopparvallen. Vi har dock en del positiva saker att ta med oss inför matchen mot Landskrona BoIS nästa helg. 

Kan vi fortsätta att tro på det vi gör och kan vi vi fortsätta att ha den goda kommunikationen på plan som i den här matchen så kommer segrarna att komma. Våra anfallare i form av Mustafa och Alem Plakalo där den sistnämnde fick hoppa in under sista tio minuterna måste hitta målformen. 

Som sagt nästa helg väntar Landskrona BoIS på bortaplan. Ingen lätt match med tanke på att vi blev utspelade hemma på Kopparvallen. Det positiva är även att en del resultat gick vår väg och det är bara två poäng upp till säker mark. 

Tågen börjar snart lämna perrongen och frågan är om vi är med den?  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *