24 juli, 2024

Andra raka bortaseger för ÅFF

Vi tog andra raka seger på bortaplan när Lindome besegrades med 3-1. Ryan Binns blev stor matchvinnare med två mål. 

I Tor-Arne Fredheims tredje match kom alltså andra raka seger. Något som vi inte blivit bortskämda med under de senaste åren. Även i den här matchen visade vi prov på bra presspel och varierande anfallsspel. Visst vi släppte en del chanser i den här matchen, men jämfört med matchen mot Lund mötte vi ett bättre motståndare. Trots släppta chanser måste man imponeras att tränaren Fredheim fått till det presspelet på så kort tid. Dessutom nu mera vågar vi hålla i bollen efter marken, istället för att bara spela långt som fallet var tidigare. 

Det var hemmalaget som inledde piggast och skapade en möjlighet i den andra minuten. Elias Gustafson spelade in bollen från högersidan och Viktor Alexandersson avslutade, men skottet täcktes av Ishmael Koroma. 

Det var en underhållande första halvlek som vi bjöds på, där båda lagen skapade en hel del framåt. 

Två minuter senare skapade vi vår första chans. En djupledsboll nådde fram till Ryan Binns som spelade in bollen efter marken. Inne i straffområdet dök Max Olsson upp och avslutade, men dessvärre gick skottet utanför. 

I den sjunde minuten skapade hemmalaget nästa möjlighet. Rasmus Tengfjord hittade fram till Gustav Hedlund som testade från distans, men bollen smet en bit utanför Henrik Gustavssons vänstra stolpen. 

I den 13:e minuten jobbade Ludvig Holmertz fram bollen till Binns, som testade skott från 25-30 meter. Binns fick på ett bra skott, men bollen smet tätt över. 

Tre minuter senare skapade hemmalaget en fin chans. Gustafson slog ett inlägg från högersidan och bollen nådde fram till Tengfjord som kom centralt in i straffområdet och avslutade, men bollen smet tätt över ribban. 

I den 18:e minuten fick hemmalaget straff, när Koroma inte hängde riktigt med i duellen med Filip Lagerstedt som bröt sig in i straffområdet. Koroma ren ner hemmaspelaren och domaren pekade på straffpunkten. 

Henrik Gustavsson gick åt rätt håll, men straffen från Viktor Alexandersson var välplacerad och Gustavsson lyckades inte rädda. 

I den 25:e minuten fick hemmalaget nästa chans. Efter fint samspel kom Tengfjord i bra läge, men avslutade på en täckande försvarare. 

Fyra minuter senare kvitterade vi genom Ryan Binns. Max Olsson slog en fin passning som friställde Binns. Binns tvekade inte utan borrade in bollen i krysset utan chans för hemmamålvakten. 

I den 38:e minuten gick vi bort oss i defensiven och Tengfjord spelade fram Gustafson som fick ett jätteläge, men lyckades inte träffa målet. 

Några fler chanser skapades inte i den första halvleken. 

Hemmalaget skapade första chans i den andra halvleken, när Tengfjord sköt från distans, klockrent i ribban. I anfallet efter skapade hemmalaget ytligare en fin möjlighet, men den här gången stod Gustavsson i vägen och räddade. 

Hemmalaget hade en bra period i inledningen av den andra halvleken och vi hade svårt att komma ur deras press. 

I den 58:e minuten skapade hemmalaget nästa möjlighet. Hampus Dahlqvist tog sig runt på kanten och jobbade fram bollen till Tengfjord som avslutade, men Gustavsson räddade. 

I anfallet efter kom andra straff i den här matchen. Lucas Öhrn tog sig runt på högerkanten och slog ett inlägg. Bollen nådde fram till Plakalo som nickade bollen mot Binns. Bollen tog på en hand och domaren blåste för straff. Binns var säkerheten själv från straffpunken och gav oss ledningen i matchen. 

Hemmalaget jagade sedan en kvittering och skapade en del halvchanser, men när inhopparen Felix Winter skickade in 3-1 i den 82:a minuten var matchen vunnen. 

Startelva:

Henrik Gustavsson

Ludvig Holmertz-Adrian Pettersson-Ishmael Koroma-Lucas Öhrn

Oskar Stejdahl-Adam Egnell-Jesper Beurling

Ryan Binns-Max Olsson

Alem Plakalo

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.