22 juni, 2024

Nytt målkalas av Bajen, Kalmar FF i kris efter ännu en förlust

Idag bjöds vi på en riktigt målkavalkad när Hammarby besegrade Elfsborg på hemmaplan. 

Hammarby vräker in mål i Allsvenskan efter 5-2 seger mot Elfsborg. Nu har Bajen gjort 14 mål på de tre senaste matcherna. 

Imad Khalili fick förtroende från start nu när Vidar Örn Kjartansson har återvänt till Ryssland. Han tackade för förtroendet genom att i 18:e minuten ge Bajen ledningen. Drygt tio minuter senare blev det mål för hemmalaget på nytt, men denna gång var inte det offensiva spelet den bakomliggande orsaken. Darijan Bojanics frispark nådde Elfsborgs Stian Gregersen. Men i stället för att rensa iväg bollen från straffområdet gick den åt fel håll – rakt i eget mål och 2–0 till Hammarby.

Elfsborg reducerade i slutet av den första halvleken och precis i inledningen av den andra kom även andra reduceringen för Borås laget. 

I den 63:e minuten dödade Hammarby bortalagets hopp om eventuell poäng, när Muamer Tankovic serverade Alexander Kacaniklic fram till 5-2. 

Elfsborg går tungt just nu, den här matchen var sjunde raka utan seger. 

I måndagens andra match var Djurgården stora favoriter mot Kalmar som inte vunnit sedan maj månad. Djurgården hade spelövertag under den första halvleken, men laget hade svårt att skapa heta målchanser. 

I andra halvleken blev det bättre fart på både hemma och bortalaget. Halvleken inleddes med att Mohamed Buya Turay fick ett fri läge. Viktor Elm jagade ifatt, men halkade och fällde Turay. Domaren valde dock att fria. Minuter senare fick Djurgården ett två mot noll-friläge. Turay passade till Jonathan Ring, som passade tillbaka. Givet mål trodde de flesta, men på något mirakulöst sätt fick Hägg Johansson ut en hand och räddade till hörna. 

Segermålet för Djurgården kom i den 81:a minuten. Elliot Käck slog en hörna och lagkaptenen Marcus Danielson knoppade in segermålet. Djurgården är nu två poäng bakom AIK och fyra poäng efter Malmö med en match mindre spelat. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.