22 maj, 2024

Jordan Larsson ut, Maic Sema in

Igår blev det officiellt att Allsvenskans skyttekung Jordan Larsson lämnar IFK Norrköping.

Ny klubbadress blir ryska Spartak Moskva, meddelar klubben på sin hemsida.

Redan den 25 juli saknades Jordan Larsson i Norrköpings startuppställning eftersom han var på väg bort från klubben. Åtta dagar senare blev det helt kart att anfallaren gjort sin sista match för ”Peking”. 22-åringen styr nu skutan mot Ryssland och har skrivit på för storklubben Spartak Moskva – som kom femma i ryska ligan förra säsongen.

— Jordan har haft en enorm utveckling hos oss och jobbat hårt, både i motgång och under detta år i framgång. Det är med stolthet vi kan konstatera att vi säljer en spelare till en storklubb i Europa, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson i ett uttalande.

Larsson har haft en hittills stark säsong i allsvenskan där han toppar skytteligan med sina elva mål. 22-åringen anslöt till klubben i fjol från nederländska NEC Nijmegen. I sin sista match för Norrköping gjorde han ett mål i 3–0-vinsten mot Östersund.

En annan som lämnar klubben är målvakten David Mitov Nilsson, som är klar för Gif Sundsvall. Mitov Nilsson vann SM-guld med klubben 2015 men har sedan dess brottats med flera skador.

I motsatt riktning går Gif Sundsvalls Maic Sema. Anfallaren, som är uppvuxen i staden Norrköping, förstärker IFK Norrköpings anfallsuppsättning inför hösten.

Källa: TT 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.