22 juli, 2024

Emil Krafth klar för Newcastle

Emil Krafth flyttar. Den svenske landslagsbacken har skrivit på ett fyraårskontrakt med Premier League-klubben Newcastle.

25-åringen kommer närmast från Amiens i franska Ligue 1 där han spelade på lån i fjol.

I Newcastle väntas Krafth få kriga om högerbacksplatsen i konkurrens med amerikanen DeAndre Yedlin. Klubben slutade i fjol på 13:e plats i Premier League och har sedan tidigare värvat bland annat anfallaren Joelinton och yttermittfältaren Allan Saint-Maximin.

Franska Amiens köpte i början av juni loss svensken från italienska Bologna för att ha möjlighet att sälja honom vidare redan samma sommar. Även Krafth var då tydlig med att han letade efter en ny klubb inför nästa säsong.

Emil Krafth debuterade i superettan som 16-åring innan han värvades till Helsingborg där det blev succé redan i den första matchen. Under debutsäsongen i allsvenskan 2012 blev det nio framträdanden.

Källa: TT

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.