18 oktober, 2024

2024-07-27: Allsvenskt trippel

Under lördagen drar den 16:e omgången av Allsvenskan igång. Därmed är det dags för en ny trippel. Förra veckans gick med förlust då Djurgården förlorade mot Kalmar.

Veckans första spel hämtar jag från Norrköping som på hemmaplan tar emot Kalmar FF. En viktig match för båda lagen i bottenstriden.

Det är en match mellan två lag som varit årets stora besvikelse. Norrköping ligger näst sist med 14-poäng och Kalmar ligger på kvalplats med 16-poäng.

Norrköping kommer till den här matchen med en seger på de åtta senaste. Ser vi på vad laget presterat efter uppehållet så har det inte sett speciellt bra ut. Förlust mot Djurgården i omstarten med 1–3 där man var utspelade under större delen av matchen. Efter det förlorade man mot Västerås på bortaplan och i den senaste omgången lyckades man vinna mot Halmstad på hemmaplan med 1–0. Den insatsen var något bättre men långt ifrån bra tycker jag. Jag tycker att Norrköping saknar ett fungerande grundspel både när det gäller offensiven och defensiven. Inför den här matchen är det frågetecken kring flera spelare där inte minst är osäkert om Christoffer Nyman kan vara med.

Kalmar i sin tur har tagit två segrar efter omstarten. Laget tog seger på bortaplan mot AIK där man var det bättre laget. Dock kunde laget inte följa upp den insatsen mot Brommapojkarna och föll med 1–0. I den senaste omgången lyckades man vända 0–1 till seger 2–1 mot Djurgården på hemmaplan. Men det ska sägas att Kalmar såg inte bra ut under den första halvleken där Djurgården borde ha gjort både två och tre mål.

Med tanke på vikten av tre poäng i den här matchen har jag svårt att se att lagen kommer att bjuda upp till dans. Jag förväntar mig två avvaktande lag som inte bjuder på något gratis. Med andra ord tror jag att vi kommer se få mål i den här matchen och mitt spel blir under 3 mål asian lines.

Andra spelet hämtar jag från matchen Halmstad som på hemmaplan tar emot IFK Värnamo.

Även här står viktiga poäng på spel. Inför den här matchen har båda lagen lika många poäng. Dock tycker jag att Värnamo sett bättre ut efter uppehållet. Halmstad har förlorat tre matcher efter uppehållet. Malmö, AIK och senast föll man mot Norrköping.

Värnamo i sin tur besegrade Göteborg i omstarten, förlorade knappt mot Djurgården och i den senaste omgången kom man tillbaka från underläge 0–2 och fick med sig en poäng mot Häcken.

Mitt spel ingen här matchen blir under 3 mål asian lines.

Tredje spelet hämtar jag från söndagens drabbning mellan Hammarby och Mjällby.

Hammarby ligger inför den här matchen på en femte plats och med tanke på hur ojämna Bajen varit så får man se det hela som en godkänd säsong hittills. Det som jag tycker fattas i Hammarby är jämnheten både i matcherna och prestationerna har pendlat upp och ner mellan olika matcher. Senast gjorde man dock en bra insats när Brommapojkarna besegrades med 2–0 på bortaplan.

Mjällby har hittills varit den stora positiva överraskningen och laget ligger på en tredje plats. Efter att ha slagit Sirius och Malmö åkte man en en förlust i den senaste omgången mot Elfsborg på bortaplan.

Ska Hammarby hänga på toppen så behöver man vinna den här matchen. Mjällby förväntar jag mig backa hem och vänta på eventuella omställningar. Även här tror jag på underspel. Mitt spel blir under 3 mål.

Allsvenskt trippel

IFK Norrköping-Kalmar FF

Tips: Under 3.5 mål

Halmastad-IFK Värnamo

Tips: Under 3 mål asian lines

Hammarby-Mjällby

Tips: Under 3 mål asian lines

Odds: 3.41@Bet365

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.