21 juli, 2024

Förlust för Barcelona

På ena sidan: spanska mästarna Barcelona med nyförvärv som franske storstjärnan Antoine Griezmann och nederländska superlöftet Frenkie de Jong (som tillsammans värvats för cirka två miljarder kronor).

På den andra: engelska ligatrean Chelsea som har straffats av Internationella fotbollsförbundet Fifa med ett transferförbud.

Trots dessa förutsättningar vann det sistnämna laget med 2–1 när klubbarna drabbade samman i en vänskapsmatch i japanska Saitama.

Tammy Abraham och Ross Barkley gjorde 1–0 respektive 2–0 för Chelsea innan Ivan Rakitic reducerade på tilläggstid.

Helt utan nyförvärv var Premier League-klubben dock inte. Amerikanen Christian Pulisic, som värvades i vintras innan förbudet hann träda i kraft men blev kvar i Borussia Dortmund säsongen ut, spelade i en timme för Chelsea.

Anledningen till att Chelsea inte får värva, varken i sommar eller till det kommande vinterfönstret, beror på att Londonklubben brutit mot reglerna kring rekrytering av minderåriga spelare

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.