20 juli, 2024

Speltips 22/1 Måndag: Premier League, La Liga

Inga spel från min sida under helgen här på bloggen. Det fanns helt enkelt inte tid att skriva motiveringarna. Istället blev det en del spel på min Discord-kanal där helgen gick rejält med plus. Där presenteras även exklusiva spel. En annan fördel med Discord-kanalen är att jag hinner se startelvorna innan jag publicerar rekarna.

Idag måndag är det skralt med matcher och dagens första spel hämtar jag från Premier League i England. Den 21:a omgången lider äntligen mot sin slut. Under kvällen tar Brighton emot Wolverhampton på hemmaplan.

Brighton kommer till den här matchen med en förlust på de fem senaste matcherna. Det ska även sägas att laget sett till sista fem matcherna har vunnit bara en match. Laget har varit bra på hemmaplan den här säsongen där man har bara en förlust på 10-matcher.

I tabellen hittar vi Brighton på en 8:e plats och laget har halkat efter topplagen. Det beror mestadels på att Brighton under hösten även krigat på i Europa League där laget tog sig vidare genom att vinna sin grupp före Marseille.

I den senaste ligaomgången spelade laget 0–0 på bortaplan mot West Ham där man var klart det bättre laget och borde ha vunnit den matchen. Senaste matchen spelade laget den sjätte januari och det i FA-Cupen mot Stoke på bortaplan där det blev seger med 4–2.

Wolverhampton i sin tur har tre poäng mindre och kommer till den här matchen med tre raka segrar i ligan. Ser vi på lagets fem senaste så har man utöver tre segrar även en förlust och en oavgjord match.

Wolverhampton har spelat en match mer sett till en veckans period då laget hade returen mot Brentford och där matchen gick till förläggning och laget gick vidare.

Båda lagen saknar en hel del spelare som är iväg på Afrikanska och Asiatiska mästerskapen. Dock tycker jag att Wolverhampton lider mest utav. Brighton är klara favoriter på marknaden och med tanke på avbräck som Wolverhampton har kanske är det berättigat. Ser vi till ligaspelet så håller dessa lag sällan nollor eller för den delen går mållösa från sina matcher.

Min rek här blir att båda lagen gör.

Brighton-Wolverhampton

Tips: Båda lagen gör mål

Odds: 1.65@Bet365

Insats: 1 Unit

Spelstopp: 20:44

Dagens andra spel hämtar jag från Spanien och La Liga där Granada tar emot Atlético Madrid.

Granada ligger nästsist i ligan och laget har fem poäng upp till säker mark. Laget har lyckats vinna bara två matcher den här säsongen och tio av elva poäng har man tagit på hemmaplan. Laget saknar dessutom ett par nyckelspelare inför kvällens match.

Atlético Madrid kommer till den här matchen med fint självförtroende då laget slog ut Real Madrid ut cupen och tog därmed revansch för förlusten i Supercupen. I den senaste ligamatchen förlorade dock laget på bortaplan mot Girona i en galen match. Atlético hämtade upp 1–3 till 3–3 i början av den andra halvleken med Girona lyckades avgöra på stopptid.

Laget ligger på en femte plats i tabellen och har tre poäng upp till Athletic Bilbao som har dock två matcher mer spelade. Med andra ord en viktig match för Atlético Madrid om laget ska utmana om den fjärde platsen.

Granada gäller som underdogs i den här matchen med all rätta. Jag tror dock på en öppen matchbild och jag tror att båda lagen kommer att göra mål.

Granada-Atlético Madrid

Tips: Båda lagen gör mål

Odds: 1.77@Unibet

Spelstopp: 20:59

Insats: 1 Unit

Gå med i min discord kanal för flera speltips

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.