22 juni, 2024

Speltips 26/1 Fredag: FA-Cupen

Inga speltips på bloggen ett par dagar men desto mer aktivitet på discord-kanalen där sammanlagt under veckan fram till idag fredag tipsade jag om 55-spel där det blev en vinst på 78.1 Unit.

Under helgen spelas 16-delfinaler i FA-Cupen och under fredagen har vi fyra spännande matcher att se fram emot. Som vanligt när det kommer till cupspel så ska ni se upp och avvakta att lägga era spel innan startelvorna kommer. I det här inlägget kommer jag att lämna mina synpunkter och funderingar kring matcherna,

Vi börjar med Bristol City som tar emot Nottingham på hemmaplan. Om vi börjar kolla på Bristol Citys prestationer i ligan så är formen inte speciellt bra där man har en seger på de fem senaste och ligger på en 13:e plats i tabellen. Dock ska det sägas att upp till en play-off plats har laget ”bara” sex poäng.

Laget gjorde två fina insatser i den förra omgången av FA-cupen där man först klarade 1–1 på bortaplan mot West Ham och vann returen på hemmplan med 1–0. Det ska även sägas att i båda matcherna ställde West Ham upp med nästan ordinarie lag i båda matcherna.

Nottingham har gått tungt i ligan men har spelmässigt sett bättre ut efter tränarbytet. Dock hade laget stora problem i den förra omgången av cupen där man tog sig till slut vidare efter straffar mot Blackpool.

I den senaste ligaomgången föll laget på bortaplan mot Brentford och har nu bara fyra poäng mer än Luton som ligger på nedflyttningsplats.

Här kan vi förvänta oss att hemmalaget precis som mot West Ham kommer att backa hem och försöka att kontra eller hoppas att avgöra på någon fast situation. Nottingham är inget lag som brukar gå mållösa från sina matcher. Senast laget blev nollade var i mitten av december då Tottenham lyckades håll nolla. När det kommer att håll nollan själv så får vi gå tillbaka till början av november för att hitta en hållen nolla. Den gången i segermatchen mot Aston Villa.

Jag tror att vi kommer se mål i den här matchen och min rek blir att båda lagen gör mål.

Bristol City-Nottingham

Tips: Båda lagen gör mål

Odds: 1.95@Unibet

Insats: 1.5 Unit

Avspark: 20:45

Kvällens anda match är mellan två Premier League lag i form av Chelsea som på hemmaplan tar emot Aston Villa.

Chelsea som haft problem med målskyttet i ligan spelade ut hela registret i returmötet i ligacupen mot Middlesbrough och vann med hela 6-1. Ser vi på ligaspelet så har laget halkat efter och det främst på grund av en del skador och även då oförmåga att att göra mål. Dock har laget steppat upp på slutet och vunnit fyra av sina fem senaste i ligan.

Aston Villa har gått riktigt bra den här säsongen och är med och utmanar om topplaceringarna i ligan. Dock tycker jag att vi fick se lite småsinta spelare i slutet på december månad och det kändes som att verkligheten hunnit ikapp Aston Villa. För om vi ska vara ärliga så har man överpresterad den här säsongen.

Med tanke på att Chelseas möjligheter att nå topp fyra i ligan så borde man vara motiverad att vinna åtminstone någon av cuperna för att rädda säsongen. Ser vi då på att Aston Villa finns med i toppstriden och att laget dessutom ska spela slutspel i Conference League så kanske man inte är lika motiverade. Här tror jag att vi kommer se mål och min rek blir att båda lagen gör mål.

Chelsea-Aston Villa

Tips: Båda lagen gör mål

Odds: 1.65@Bet365

Insats: 2 Unit

Avspark: 20:45

Kvällens tredje match är mellan två Championship lag i form av Sheffield Wednesday och Coventry. Det här är två lag som möttes förra veckan i ligan och då blev det seger för Coventry. Den matchen var jämn spelmässigt och det blev en fysiskt batalj.

Sheffield ligger illa till i ligan med fem poäng upp till säker mark och jag tror att laget prioriterar att hålla sig kvar i ligan. Med det sagt så lär man inte heller ställa ut skorna här med tanke på att man spelar på hemmaplan.

Här tror jag att vi kommer se en ny tajt match och jag tror att vi kommer se få mål. Min rek blir under 3 mål asian lines.

Sheffield Wednesday-Coventry

Tips: Under 3 mål asian lines

Odds: 1.55@Bet365

Insats: 3 Unit

Avspark: 20:45

Kvällens höjdpunkt hittar vi i London där Tottenham tar emot Manchester City på hemmaplan.

Här har vi två lag som fått välbehövligt vila men kommer till den här matchen med en del avbräck. I Tottenham saknas, Son, Sarr och Bissouma som är iväg med sina landslag. City i sin tur ser ut att klara sig utan Haaland som enligt Pep Guardiola närmar sig spel men är inte tillgänglig till kvällens match.

Ser vi på vad lagen presterat i ligan på senare tid så har Tottenham en förlust på de fem senaste och laget utmanar om den sista Champions League platsen.

City i sin tur var stundtals illa ute mot Newcastle i den senaste ligaomgången men lyckades vända underläge och vinna efter att en viss Kevin de Bruyne visat klass.

Här tror jag att vi kommer se en öppen matchbild där City gäller som favoriter. Jag tror här att båda lagen gör mål.

Tottenham-Manchester City

Tips: Båda lagen gör mål

Odds: 1.70@Nordicbet

Insats: 2 Unit

Avspark: 21:00

Gå med i min discord-kanal för fler exklusiva speltips

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.