22 juli, 2024

Bottenstriden ännu närmare

Efter en förlust är det alltid lätt att skriva något dumt på socialamedier, forum och så vidare. Det gjorde jag mycket tidigare när det gäller ÅFF.

Med åren har jag lärt mig att inte göra det för ibland är känslan värre än vad egentligen det är. Framförallt efter en förlust för det lag man brinner för. 

När jag lämnade Kopparvallen efter förlusten mot IFK Värnamo var min känsla att vi gjorde en riktigt usel match och att känslan som jag hade tidigare blev starkare, nämligen oro för framtiden. 

När jag efter jobbet på restaurangen kom hem satte mig och kollade på matchen. Känslan efter att jag sett matchen en gång till var detsamma som när jag lämnade Kopparvallen.

Som ung fotbollspelare brukar man lära sig grunderna. Det vill säga att passningarna till lagkamraten måste slås framför honom, att man ska ge allt i närkamperna, har man tappad en boll så ska man försöka vinna tillbaka den och till sist men inte minst att man måste springa.

Jag kan bara konstatera att vårt kära lag inte gjorde något av det igår under den första halvleken. 

Seriepremiärer och omstarter av olika serier är alltid svårbedömda. Lika så den här matchen på förhand var svårbedömd. Det vi visste var att det stod viktiga poäng på spel med tanke på att Värnamo var efter oss i tabellen och att detsamma är otroligt jämn. Innan uppehållet noterade vi tre raka förluster efter att vunnit fyra raka matcher med nya tränare Tor-Arne Fredheim. 

Fredheim är en rutinerad tränare och han tillsammans med dem andra i ledarstaben har haft tillräckligt med tid för att sätta sitt prägel på det här laget. Inför den här matchen hoppades jag på att få se ett ”nytt” ÅFF, med ett tydligt spelidé (inte bara slå långa bollar på Bengt) både i anfallsspelet och i det defensiva spelet. 

Tor-Arne Fredheim valde att starta med nyförvärvet Jarome Coutral på mitten och in

Vi började matchen slarvigt och redan i den åttonde minuten bjöd vi Värnamo på ett friläge. På väg framåt tappade vi bollen vid Värnamos straffområdet. Sedan gick vi bort oss i det defensiva omställningen. Först sålde sig Jarome för enkelt vilket gjorde att Värnamo kunde spela sig förbi första pressen. Sedan gick Ishmael Koroma bort sig när han skulle plocka upp nummer Edvin Becirovic. Becirovic var sedan klart snabbare än Jesper Beurlikg och kom fri med Fimpen som höll klass och räddade friläget. 

I den 14:e minuten fick vi en fin möjlighet som vi slarvade bort. Efter slarv av Värnamos målvakt bröt Ludvig Holmertz påpassligt bollen högt upp. Han hade med sig Mustafa och Plakalo centralt inne i straffområdet. Istället för att lägga bollen till någon av dessa två valde Holmertz att slå

Inlägg mot bortre stolpen mot Ryan Binns. Det hela slutade att målvakten plockade ned bollen enkelt. 

Två minuter senare missade vi markeringen helt på Freddy Winsth som helt ostört kunde nicka in ledningsmålet för bortalaget. 

Efter det dominerade Värnamo spelet och visade upp fin passningsspel. Spelarna i Värnamo var trygga med bollen och tilläts rulla runt. Vårt pressspel i den första halvleken var under all kritik. 

I den 32:a minuten bjöd vi bortalaget på 2-0. En lång boll missbedömdes av Koroma som kom helt fel, när Alfred Ajdarevic klackade fram bollen Becirovic som vände ut och in på Beurling innan han kyligt placerade bollen bakom en chanslös Gustavsson i målet. 

Även sista kvarten tillhörde Värnamo. Laget fortsatte att rulla boll medan vi jagade en och en. Anfallsmässigt skapade vi ingenting under den första halvleken. Vi hade inte ens ett skott på mål när domaren blåste av första akten. 

I den andra halvleken lyfte vi upp spelet något och i den 55:e minuten kom vårt första skott på mål. Efter att tryckt ner Värnamo under en längre period avslutades anfallet av Oskar Stejdahl, men målvakten räddade till en resultatlös hörna. 

I den 60:e minuten skapade Värnamo en bra möjlighet, men distansskottet räddades av Gustavsson. 

Vi hade även i den andra halvleken svårt att skapa heta målchanser. Närmast mål var Plakalo med en nick och inhopparen Max Olsson med ett skott i slutet av matchen.

Efter den här matchen har vi tre poäng till godo till Kristianstad som ligger på en kvalplats. Som alla förstår så är läget riktigt utsatt, inte minst att vi i nästa omgång möter Oddevold som ligger fem poäng efter oss, med en match mindre spelat. 

Igår kom det rapporter om att Louis Soares skulle förstärka laget. Något som bekräftades av ordförande efter matchen.  

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.