26 april, 2024

Andra raka segern, men vad hände egentligen?

Bättre sent än aldrig heter det. På grund av tidsbrist kommer mina tankar om ÅFF:s senaste match först nu. Jag ska börja med att konstatera att det var skönt med en seger, men vad vad det egentligen som hände efter straffmissen? Jag återkommer till det.

Matchen hann knappt börja innan den första chansen skapades.  Det var gästerna som stod för den och det redan i den andra minuten när Hisham Shnawa testade från distans, men David Ahlberg i målet räddade till en resultatlös hörna.

Minuten senare var vi nära att ta ledningen, när Marcus Karlsson frispelade Patrik Gustavsson som fick på ett bra avslut, men Jesper Sundelin i bortamålet svarade för en svettig räddning.

I den 15:e minuten tog vi ledningen genom Patrik Gustavsson. Efter en bollvinst på mittplan kunde Mohammed Yousef frispel Gustavsson, som rundade målvakten och rullade in ledningsmålet.

I den 32:a minuten var vi nära att utöka ledningen. Yousef utmanade och tog sig in i straffområdet, där han hittade fram till Gustavsson som avslutade, men Sundelin i målet räddade.

Minuten senare blev Josh Bragg nedriven i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Patrik Gustavsson slog en dålig straff som var enkelt att rädda för målvakten.

Vi kan stanna upp här lite. Jag tycker att vi spelar bra fram till straffen. Tyresö försökte att sätta hög press på oss men det blev inte så lyckat under första halvtimme. Våra raka djupledsbollar rev stora sår i deras försvar. Samtidigt som vår defensiv fungerade riktigt bra under första halvtimme.

Efter straffmissen tappade vi allt och kollapsade mer eller mindre.

Med fem minuter kvar var bortalaget nära en kvittering. En fin boll hittade fram till Joel Embring som tunnlade en utrusade Ahlberg, men Adrian Petersson han i tid och rensade bollen.

Tyresö avslutade den första halvleken starkt och i den 41:a minuten fick Ahlberg i målet jobba på nytt. Den här gången var det Nicklas Thomasson Jansson som kom till avslut, men Ahlberg gjorde en fin räddning.

Innan den första halvleken var över skapade bortalaget ytligare chanser för att kvittera. Efter en rörigt situation där vi inte fick undan bollen, avslutade Embring, Ahlberg räddade och på returen sköt Hampus Andersson över målet.

På den sista chansen fick Miralem Aslani på ett bra skott, men även den här gången räddade Ahlberg.

Det var storspel av Ahlberg som gjorde att vi kunde gå i paus med ledning.

Bortalaget inledde även den andra halvleken piggast utan att för den delen skapa något framåt.

I den 66:e minuten fick bortalaget en frispark, som Mikael Hammarstedt fick runt muren, men Ahlberg räddade, men Tyresö behåll trycket och efter ett inägg nådde bollen fram till Shnawa som fick på ett bra nick, men Ahlberg stod vägen och räddade till en hörna. Hörnan blev farlig där Julius Armalis nickade strax över.

I den 70:e minuten lyckades vi för första gången etablera spel på offensiv planhalva. Felipe Reidle de Moraes hittade fint från till Yousef som elegant skruvade in 2-0.

Men direkt i antalet efter reducerade Tyresö. Ett inlägg seglade över Ahlberg i målet och nådde fram till Shnawa som nickade in bollen i det öppna målet.

Minuten efter reduceringen var vi illa ute igen. Shnawa skicka in ett inlägg och Thomasson Jansson nickskarvade bollen, men Ahlberg gjorde en svettig räddning.

Tyresö tryckte på i slutet för en kvittering och i den 91:a minuten fick vi jättemöjlighet att avgöra matchen. Inhopparen Simon Sandholm spelade fram Casper Creutz som i sin tur frispelade Theodor Skarp, som avslutade med målvakten fick upp en hand och räddade.

Några fler chanser skapades inte och vi kunde hålla undan till tre viktiga poäng. Vi ska vara nöjda med tre poäng, men jag tror att spelarna är riktigt besvikna på själva insatsen. David Ahlberg gjorde många svettiga räddningar och bidrog starkt till den här segern. Det som vi kan ta med oss från den här matchen är insatsen fram till straffen och styrkan att trots mindre bra spel vinna matchen.

Jag börjar försiktigt hoppas på något större. I och med segern ligger vi bara fyra poäng bakom serieledaren BK Forward.