24 juli, 2024
Bild: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Vilka tjänar på dagens besked?

Dagens besked om att släppa in fler än 50-personer på vissa arrangemang är bra. Men för vem egentligen? 

När jag såg beskedet tänkte jag, äntligen får vi lite stämning på fotbollsarenor, men två minuter senare insåg jag att det hela kommer att medföra stora problem. Inte minst för klubbarna i Allsvenskan. 

Jag antar att vi i Sverige kommer att göra som andra länder, nämligen att släppa in kanske 10% av arenakapaciteten. Det skulle innebära exempelvis att på Tele2 skulle man kunna släppa in 3000 personer. Problemet är att Hammarby som spelar där sålt tre-fyra gånger fler säsongskort. 

Nu tog jag bara Bajen, men självklart finns det andra klubbar med samma problem. Hur ska klubbarna kunna välja vilka som ska få gå på matcherna? AIK har sagt alla eller ingen och det kan jag köpa alla dagar i veckan. 

Beslutet kommer dock att ge fördelar för ”mindre” klubbar som inte har så mycket publik. 

Tittar vi exempelvis på Åtvidabergs FF som ligger mig varmt om hjärtat så kommer klubben att kunna ta in 7-800 personer och fler än så kommer det inte på en division 2 match. 

Det känns som att regeringen fattar ett beslut utan att egentligen tänka igenom det hela. Beslutet fattas bara för att slippa kritik från olika branscher.  

Kollar vi på krogbranschen som jag just nu är verksam i uppstår flera frågetecken. Minister Mikael Damberg säger att man kommer få ta in fler än 50-personer vid speciella evenemang, men att det ska vara två meter avstånd. Så jag som arrangör kommer behöva säga till familjer att dem inte får sitta ihop?! 

Jag tror att jag och många med mig riskerar få många missnöjda kunder. Det finns även risk att stora sällskap inte ens väljer att gå ut, när man inte kan sitta tillsammans. 

Min fråga är hur dagens beslut hjälper krogbranschen att överleva? 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.