22 juli, 2024

Viktig seger senast

Det var ett tag sedan jag bloggade om ÅFF. Efter förlusten mot Forward hade jag inte tid att skriva mina tankar. 

Jag ska börja med att berätta att ÅFF meddelade inför den matchen att styrelsen beslutat att häva bojkotten mot media. Det känns helt rätt för bojkott mot media (dock inte corren) är inget som gynnar exempelvis mina läsare. 

Jag hoppas hitta tid att besöka någon träning och göra lite intervjuer med spelare och ledare. 

Nu till förlust matchen mot Forward, som jag skulle vilja säga påminde ganska mycket om den matchen som vi spelade i premiären mot Assyriska. Vi skapade chanser, men bollen ville inte in och sen blev vi hårt straffade av Forward. Många sa att vi spelade dåligt och att truppen inte hållet. Jag såg den matchen två gånger och jag håller verkligen inte med att vi spelade dåligt. 

Hur vida truppen håller eller inte är det för tidigt att säga. Det har gått bara fyra matcher, med samtidigt så är det en kort serie och det gäller att inte drabbas av några stora svackor. Att prestationerna kommer att pendla är det något vi måste leva med tycker jag. Vi får inte glömma att vår trupp är ung. 

Därför var det otroligt viktigt att inte förlora mot Värmbol igår. Den matchen tror jag kommer Jesper Ny och Henrik Gustavsson att lägga åt sidan ganska fort. Det var inte mycket att hämta när det gäller spelet. Den första halvleken var slarvig från båda sidor och det var knappt en målchans som skapades. 

I den andra blev det lite bättre fart på spelet och det skapades några fler lägen, men målet fick vi vänta länge på. Det mesta talade egentligen för ett oavgjort resultat, när inhopparen Hugo Vidner satte fart i slutskedet. Han tog sig in i straffområdet och spelade bollen mot Theodor Skarp. En hemmaförsvarare lyckades bryta passningen, men bollen gick fram till Filipe Reidler de Moraes som gick på vinst eller förlust. Han fick på ett lågt skott, som överlistade hemmamålvakten. 

Som jag varit inne på tre viktiga poäng tog vi. Utöver det kan vi ta med oss kampviljan till nästa match. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.