25 april, 2024

Tankar kring den 24:e Allsvenska omgången

Sporthelgen är över och jag tänkte ge lite synpunkter på några saker. Jag börjar med Allsvenskan. 

Lördag, storpublik, toppmatch, härlig inramning i Malmö. En match som inte infriade mina förväntningar. Hammarby var enligt mig klart det bättre laget i den första halvleken. En halvlek som inte var alls välspelat där båda lagen bjöd på en hel del misstag. 

I den andra blev Hammarby för fega tycker jag. Rädsla att förlora var större än viljan att vinna. Sakta men säkert tog hemmalaget över matchen och var närmast ett avgörande. Oliver Dovins räddning var en av det svettigaste jag sett på länge. 

0-0 och två förlorare på plan skrev media efter matchen. 

Det oavgjorda resultatet bäddade för Djurgården som vid en seger mot Degerfors på bortaplan hade chansen att helt hänga av både Hammarby och Malmö. 

Den chans tog inte Djurgården. Jag skrev inför omstarten att Djurgården imponerat den här säsongen, men mot Degerfors gick laget inte att känna igen. Det var ett uddlöst och energi fattigt Djurgården vi fick se. Degerfors kunde ta ledningen i den första halvleken efter passivt försvarsspel.  När sedan i den andra halvleken Danielsson nickade bollen över det egna målvakten och in i mål var det över. 

Victor Edvardsen och Joel Asoro kan båda klassas som högst ordinarie i Djurgården, men detta som ”nia” respektive högerytter. Både Edvardsen och Asoro tog ett varsitt kliv åt vänster då Amadou Doumbouya främst spelar som högerytter. 

En ny spelare in, men då man flyttade runt positionerna blev det mer likt tre nya spelare i offensiven, eftersom ingen var helt bekväm. Denna anfallstrio fick 45 minuter på sig och gjorde inte speciellt mycket avtryck. I halvtid byttes både Edvardsen och Doumbouya ut till fördel för Wikheim och Radetinac. Trots dessa byten fick Djurgården inte fart på spelet. 

Läget öppnades sig istället för Häcken som på bortaplan mötte Varberg. Häcken sakande en drös spelare i den här matchen. Inte heller Häcken tog chansen. Laget som sagt saknade en del spelare och laget fick aldrig någon fart på spelet. Det var slarvigt från Häckens håll medan Varberg gjorde det dem är bra på. Det slogs långt och stångades och sprang och slogs inlägg och kastades långt. 

Någonstans gillar man ju att Varberg finns och att de med sin allsvenska division 4-fotboll ger långfingret till etablissemanget och visar att man kan överleva i Allsvenskan med en annan fotboll än ”den fina”.

Jag såg inte AIK:s match men kan bara konstatera att inte heller AIK tog chansen att haka på i toppstriden. 

Till sist några rader om bottenstriden. Sundsvall och Helsingborg förlorade och allt mer talar att just dessa två kommer att lämna Allsvenskan. Degerfors i sin tur tog tre tunga poäng och med tanke på att både Sirius och Varberg tappade poäng tog man in två poäng. 

Med andra ord kommer både topp och bottenstriden att bli otroligt spännande. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.