8 september, 2024

2024-07-13: Allsvenskt trippel

Ny omgång av Allsvenskan med start idag och även en ny allsvenskt trippel. Förra veckan var jag helt ute och cyklade.

Första spelet hämtar jag från listerlandet där Mjällby tar emot Malmö FF. Mjällby som varit lite av bugge team för Malmö under senaste åren.

Mjällby har hittills gjort det imponerande bra och inför den här matchen ligger laget på en tredje plats. I den senaste omgången tog laget seger mot Sirius efter ett senast avgörande på straff.

I övrigt den här säsongen har Mjällby varit riktigt bra på hemmaplan och det är flera lag som haft det tufft. Laget slagit både Häcken och Hammarby på hemmaplan. Lagets enda förlust på hemmaplan kom mot Djurgården då man föll med 1–3.

I den här matchen saknar man dock tvåmålsskytten från senat i form av Herman Johansson.

Malmö i sin tur behöver egentligen ingen större presentation. Laget är enligt mig en klass för sig. Visst man tappar nån poäng hit och dit men överlag så är Malmö överlägsna alla lag i Allsvenskan. I omstarten visade man upp tålamod när man till slut bröt ner Halmstad och vann med klara 5–1.

Trots att Malmö haft problem med Mjällby och trots att Mjällby är stabila på hemmaplan så tycker att spel på rak Malmö seger är bra spel.

Andra spelet är även den hämtat från lördagen där Sirius tar emot GAIS på hemmaplan.

Sirius har under första delen av säsongen gjort det okej. Varken mer eller mindre. I omstarten var man på väg mot en poäng på bortaplan mot Mjällby men en sen straff förstörde den eftermiddag.

GAIS i sin tur har gjort det riktigt bra och inför den här matchen parkerar laget på en sjätte plats i tabellen. I omstarten svarade laget för en stark andra halvlek mot Hammarby på hemmaplan där man var närmast en seger.

Här tror jag att Sirius kommer vilja styra matchen och ha bollinnehavet. Det är en matchbild som i så fall kommer att passa GAIS perfekt som är starka på kontringar. Mitt spel i den här matchen blir X2.

Tredje matchen spelas på söndag där Djurgården tar emot Värnamo. Djurgården är främsta utmanare till Malmö om guldet. Laget har bortsett från derby mot Hammarby innan uppehållet visat upp bra och stabilt spel. Inför den här matchen ligger laget på en andra plats och är sju poäng bakom Malmö med en match mindre spelat. I omstarten besegrade Djurgården på bortaplan IFK Norrköping med 3–1.

Värnamo inledde säsongen knackigt men har spelat upp sig innan uppehållet och parkerar på en nionde plats i tabellen. I omstarten svarade laget för en bra insats när man på hemmaplan besegrade IFK Göteborg med 2–0.

Här tror jag att Djurgården är det starkaste laget och jag väljer att spela på rak hemmaseger.

Allsvenskt trippel

Mjällby-Malmö FF

Tips: 2

Sirius-GAIS

Tips: X2

Djurgården-IFK Värnamo

Tips: 1

Odds: 3.85@Bet365

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.