22 juli, 2024

Topptipset 25/7: Analys av samtliga matcher, samt förslag

Det vill sig inte riktigt för mig den här veckan. Igår var det nära igen, men Linköping i damallsvenskan svek trots ledning 2-1, förlorade laget med 3-2. Men som jag sagt många gånger innan, det är bara att kämpa på. 

1. Halmstad-Akropolis

Två lag med en hel del intressanta spelare och två lag som börjat Superettan bra. Halmstad leder serien efter sju spelade omgångar. Laget har förlorat bara en match och det i hemmapremiären mot Trelleborg. Efter den matchen är laget obesegrade med fem segrar och en oavgjord match. Halmstad har imponerat i defensiven i inledningen av serien. Laget har på sju matcher släppt in bara två mål. Mats Haglunds HBK kommer nog i år att tillhöra toppen. Spelare som Andreas Johansson och Dusan Djuric är viktiga pjäser som måste leverera om HBK ska lyckas. En annan spelare som visade upp sig rejält redan förra året är Rasmus Wiedesheim-Paul. Anfallaren gjorde 19-mål förra säsongen och i år har han hittat rätt sju gånger. Det är en spelare som Akropolis måste se upp med. Akropolis har fått en bra start, laget har precis som HBK en förlust så här långt. Dock har laget vunnit bara två matcher och spelat fyra oavgjorda. Akropolis är ett svårslaget lag och ser vi på deras målskillnad som är 9-7 kan vi förvänta oss en målsnål historia här. Hemmalaget kommer att bli stora favoriter på kupongen. På jakt efter pengar kommer jag att ta med 1X i den här matchen. 

2. Jönköpings Södra-Brage

Lurig match på förhand. J-Södra har inte fått någon vidare bra start på den här säsongen. Tre segrar och fyra förluster gör att laget halkat efter toppen. Brage i sin tur har fyra segrar, en oavgjord och två förluster och ligger tre poäng efter HBK och Degerfors. Brage brukar dock inte vara någon bra bortalag. Rent historisk är man svårslagna på hemmaplan. Dock i år är man hittills bäst av alla lag på bortaplan. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. 

3. Trelleborg-Dalkurd

Här har vi ett Trelleborg som satsat friskt inför den här säsongen. Men laget har inte fått den starten man önskat. Framförallt har laget haft svårt att föra matcherna. Premiärsegern mot Halmstad var stark, men efter det har det bara blivit en enda seger på sex senaste. Dalkurd imponerar inte heller i inledningen. Lagets enda seger kom mot ett sargat AFC. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. 

4. Leicester-Manchester United

Sista omgången av Premier League och här har vi en match som avgör vem som spelar i Champions League nästa säsong. Hemmalaget måste vinna för att gå om United, medan United säkrar en CL-plats via oavgjord resultat. Leicester kommer till den här matchen med del avbräck. Caglar Soyuncu, Ricardo Pereira, James Maddison och Benjamin Chilwell missar matchen. Leicester förlorade med Tottenham senast med 3-0, men siffrorna är lite orättvisa tycker jag då det var en jämn match vi fick se. United I sin tur tappade poäng på hemmaplan senast mot West Ham. Jag tror att vi kommer se få mål i den här matchen, där ingen av lagen kommer att bjuda på något gratis.  Här kommer jag att plocka med alla täcken. 

5. Chelsea-Wolverhamton

Ännu en match som kan räknas som final. Bortalaget jagar poäng för att säkra åtminstone spel i Europa League, medan Chelsea jagar poäng för att säkra spel i Champions League. Chelsea ligger en poäng före Leicester och Wolverhampton har en poäng mer än Tottenham och tre poäng upp till Leicester. Även här kommer jag ta med alla täcken. 

6. Arsenal-Watford

Watford spelar med kniven mot strupen. Laget måste vinna här, samtidigt som Aston Vill tappar poäng West Ham. Efter segrarna mot Newcastle och Norwich var det många som trodde att Watford skulle klara ett nytt kontrakt, men två raka förluster mot West Ham och Manchester City har gjort att laget ligger på nedflyttningsplats. Arsenal har bara heder att spela för och är i grunden bättre lag. I brist på andra spikar kommer jag att spika Arsenal. 

7. Crystal Palace-Tottenham

Ännu ett lag som jagar viktiga poäng. I den här matchen är det Tottenham som måste vinna för ha chansen att gå om Wolverhampton och ta den sista Europa platsen. Fördelen för Spurs är ett man möter ett motståndare som har checkat ut för säsongen. Palace kommer till den här matchen med sju raka förluster. Tottenham i sin tur har bara en förlust sedan omstarten. Jag tror dock att Palace kommer att göra en bra match, men Tottenham med Son och Kane löser en seger. Jag kommer dock att ta med X2 i den här matchen. 

8. Everton-Bournemouth

Det ska mycket till om Bournemouth kommer att klara ett nytt kontrakt. Laget behöver vinna här, samtidigt som både West Ham och Aston Villa förlorar sin match. Everton har inte något att spela för. Utan att tänka på för mycket kommer jag att ta med alla täcken i den här matchen. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.