25 april, 2024

Topptipset 26/7: Analys av samtliga matcher, samt förslag

Vi har en intressant kupong framför oss, med Allsvenskan och avgörandet i Premier League. 

1. AIK-Djurgården

En mycket spännande match på förhand. AIK har inte alls infriat förväntningarna i inledningen av Allsvenskan. Laget befinner sig i en förändringsprocess, men det har inte sett bra ut. Rickard Norling är en pressad match och frågan om han leder AIK vidare vid en förlust här. Det är framförallt närkampsspelet som inte fungerar i AIK. Allt för många förlorade dueller i matcherna har straffat sig hårt. Mot Varberg på bortaplan var laget på väg mot en seger, men Varberg kvitterade i slutminuterna på en straff. I den senaste omgången blev AIK överkörda på bortaplan av Häcken. Inte heller Djurgården har övertygat i inledningen av Allsvenskan. Laget ligger inför den här matchen två poäng före AIK och parkerar på en sjätte plats med nio poäng upp till Norrköping. Djurgården har haft problem med att skapa målchanser och även att göra mål. Emir Kujovic har inte hittat formen och även flertal andra viktiga spelare har inte kommit upp i nivå. Det känns som att den här matchen kommer att innehålla få mål, men kan sluta hur som helst. Jag plockar med alla täcken i den här matchen. 

2. Häcken-Göteborg

En mycket intressant derby där ett lag flyger fram och där det andra laget letar efter formen. Häcken har startat bra, medan Göteborg blandar insatser från omgång till omgång. 

Laget har inlett säsongen riktigt bra och efter tio spelade omgångar ligger laget på en fjärde plats med sex poäng upp till serieledaren IFK Norrköping. Häcken har hittills förlorat bara en match och förlusten kom på bortaplan mot Mjällby. Laget är hittills den här säsongen obesegrade på hemmaplan med 15-1 i målskillnad. Det enda laget som lyckats göra mål på Hisingen är Malmö FF. Det är just mot MFF som laget tappat poäng på hemmaplan den här säsongen. I den senaste omgången körde laget över AIK med hela 4-0 och matchen innan såg man ut att gå mot seger på bortaplan mot Östersund, men släppte in ett sent kvitteringsmål i den matchen. Ser man på lagets tre senaste hemmamatcherna så besegrades Hammarby med 3-0, Elfsborg med 6-0 och senast då AIK med 4-0. I laget finns det många matchvinnare i form av Daleho Irandust, Leo Bengtsson för att nämna två. Inför den här matchen har Häcken en dag mer vila än Göteborg. 

Det är små pressat IFK Göteborg som kliver in i den här matchen. I den senaste omgången såg laget ut att ha kontroll på Falkenberg genom 2-0 ledning, men lyckades inte hålla undan till seger. Falkenberg lyckades först reducera och sedan även kvittera på stopptid. Det ska sägas att det var en kavalkad av missade chanser i den här matchen. Falkenberg skapade många bra lägen och Göteborgs defensiv såg allt annat än stabilt ut. Samtidigt brände Göteborg massvis med lägen framåt. Laget har vunnit bara två matcher den här säsongen och parkerar inför den här matchen på en tolfte plats. 

Med tanke hur lätt Falkenberg hade att skapa målchanser mot ett ihåligt defensiv så tror jag att Häcken kommer att trivas på konstgräset. Häcken som jag varit inne på har flugit fram på hemmaplan under det senaste omgångarna. Om Häcken skapar häften av så många lägen som Falkenberg gjorde så kommer laget att vinna enkelt här, med tanke på att Häckens anfallare än betydligt vassare än Falkenbergs. Jag kommer att spika Häcken. 

3. Sirius-Malmö

Det känns som att Malmö börjat steppa upp. I den senaste omgången blev det en bekväm seger mot ett blekt Hammarby med 3-0 på hemmaplan. Laget kommer till den här matchen med tre raka segrar och med tanke på att Sirius skrällde mot Norrköping är Malmö redan förvarnade vad som kan hända om man inte är fokuserade. Sirius har överraskad många och laget spelar bra fotboll. I den senaste omgången tappade man 1-0 ledning på bortaplan mot Kalmar. I den matchen såg laget slitet ut i slutet av matchen och med tanke på Malmös bredd kan Sirius få svart här. Jag kommer att spika Malmö om procenten inte blir allt för höga. 

4. Elfsborg-Varberg

Elfborg har något spännande på gång den här säsongen. Laget har om man bortser från förlusten mot Häcken, sett stabila ut och imponerat defensivt framförallt. I den senaste omgången kördes Mjällby över på bortaplan med hela 5-0. Även Varberg har gjort det bra in inledningen av Allsvenskan, men här har man inte mycket att hämta. Jag spikar ettan. 

5. Falkenberg-Norrköping

Falkenberg tar emot serieledaren IFK Norrköping. Det har knappast undgått någon att Norrköping fått en drömstart på Allsvenskan. Enda förlusten så här långt kom mot Sirius på bortaplan för två omgångar sedan. I den senaste omgången tog laget ett stabilt seger mot Varberg på hemmaplan. Falkenberg har däremot fått en tuff inledning på Allsvenskan. Starkt dock att i den senaste omgången få med sig 2-2 från Göteborg, men om laget uppträder på samma sätt defensivt i den här matche som mot Göteborg kommer Norrköping att vinna stort. Jag tar med X2 i jakt på pengar. 

6. Chelsea-Wolverhampton

Sista omgången av Premier League och nu ska det avgöras vilka lag spelar i Europa nästa säsong. Den här matchen kan räknas som final. Bortalaget jagar poäng för att säkra åtminstone spel i Europa League, medan Chelsea jagar poäng för att säkra spel i Champions League. Chelsea ligger en poäng före Leicester och Wolverhampton har en poäng mer än Tottenham och tre poäng upp till Leicester. Även här kommer jag ta med alla täcken. 

7. Leicester-Manchester United

Sista omgången av Premier League och här har vi en match som avgör vem som spelar i Champions League nästa säsong. Hemmalaget måste vinna för att gå om United, medan United säkrar en CL-plats via oavgjord resultat. Leicester kommer till den här matchen med del avbräck. Caglar Soyuncu, Ricardo Pereira, James Maddison och Benjamin Chilwell missar matchen. Leicester förlorade med Tottenham senast med 3-0, men siffrorna är lite orättvisa tycker jag då det var en jämn match vi fick se. United I sin tur tappade poäng på hemmaplan senast mot West Ham. Jag tror att vi kommer se få mål i den här matchen, där ingen av lagen kommer att bjuda på något gratis.  Här kommer jag att plocka med alla täcken. 

8. Crystal Palace-Tottenham

Ännu ett lag som jagar viktiga poäng. I den här matchen är det Tottenham som måste vinna för ha chansen att gå om Wolverhampton och ta den sista Europa platsen. Fördelen för Spurs är ett man möter ett motståndare som har checkat ut för säsongen. Palace kommer till den här matchen med sju raka förluster. Tottenham i sin tur har bara en förlust sedan omstarten. Jag tror dock att Palace kommer att göra en bra match, men Tottenham med Son och Kane löser en seger. Jag kommer dock att ta med alla täcken i den här matchen och hoppas på en skräll. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.