19 mars, 2024

Stabil seger för ÅFF i helgen

I helgen spelade vi en träningsmatch mot IK Sleipner på hemmaplan. Det blev seger efter en väl genomförd första halvlek.

Matchen fick jag se genom att stå utanför Kopparvallen, då i första hand på grund av Corona och för det andra att det är fortsatt bojkott av andra medier än Corren från ÅFF:s sidan.

Vi inledde matchen piggt och redan i den tredje minuten var vi nära att ledningen. Ett inlägg från högersidan nådde fram till Theodor Skarp som avslutade men målvakten räddade. Genom hög press fick vi Sleipner hur ballans och laget hade svårt att få igång något ordnat spel.

I den 14:e minuten skapade dock gästerna en farlighet, men vår målvakt David Ahlberg svarade för ett fint ingripande och räddade.

I den 27:e minuten tog vi ledningen. Två provspelare fanns med i den här matchen, men ingen av dessa var uppsatta på laguppställningar som en kompis skickade till mig. Enligt corren.se var det Franklin Rodriguez som hittade rätt. Målen kom efter en bollvinst och efter ett fint skott från Rodriguez sidan.

Fem minuter sen ökade vi på ledningen. Rodriguez som var pigg i den första halvleken slog ett inlägg, bollen nådde fram till Patrik Gustavsson som ledde upp bollen perfekt för Josh Bragg som trots dålig träff överlistande målvakten.

I den 38:e minten bjöd vi på en fin anfall. Rodriguez hittade Gustavsson som klackade fram bollen till Skarp som sköt in 3-0. Det var ett snabbt anfall där Sleipner inte hängde med alls. När Patrik Gustavsson gjorde 4-0 i den 42:a minuten var den här matchen över.

I den andra halvleken gjorde vi många byten vilket gjorde att kvalité blev sämre, där både tempo och spelet blev lidande. I den andra halvleken fick vi se två mål. 5-0 gjordes av Mohammed Yousef. Gästerna reducerade i den 57:e minuten.

Sammanfattningsvis gjorde vi en bra första halvlek där det var klasskillnad mellan oss och Sleipner. Theodor Skarp, Patrik Gustavsson och Daniel Rambin visade under den första halvleken att alla tre kommer att vara viktiga spelare för oss under hösten.