21 maj, 2024

Topptipset 27/7: Analys av samtliga matcher samt förslag

Tung helg med flera missar på favoriterna. Ny vecka nya möjligheter. 

1. Hammarby-Örebro

Allt står inte rätt till i Hammarby. Inför säsongen var laget tippade att hota Malmö FF om guldet. Efter tio omgångar ligger laget på en tionde plats och guldet är borta. Lagets omtalade offensiv från förra säsongen är bortblåst och laget har gjort bara nio mål på tio spelade omgångar. Jag har skrivit tidigare om nyckelspelare som inte alls kommit upp i nivå. Inför den här matchen lämnas Tankovic utanför truppen. Örebro sin vana trogen befinner sig i mitten av tabellen efter tio spelade omgångar. På den fem senaste matcherna har laget tv segrar, två förluster och en oavgjord. Förlusterna kom mot Sirius och Norrköping borta. Varberg och Mjällby besegrades på hemmaplan och i den senaste omgången blev kryss mot Helsingborg. I den matchen tog laget ledningen och försvarade sig bra, men släppte in ett sent kvitteringsmål. 

Örebro har i inledningen av säsongen släppt in bara tio mål och tillsammans med Häcken är man bäst på den punken i Allsvenskan. Nahir Besara, Erik Björndahl och Robin Book har varit bra i inledningen och dessa tre har burit ÖSK i många matcher. I övrigt finns det sparkapital när det gäller anfallarna i form av Jake Larsson Jack Lahne som tillsammans gjort bara ett mål framåt. Jag tror att Billborn kommer att möblera om i startelvan i den här matchen i försök att väcka truppen och få igång sina nyckelspelare på sikt. Jag tror att vi kommer att se ett Hammarby som blir spelförande och där Örebro backar hem och krymper ytorna. Vi kan se samma matchbild för ÖSK som det var mot Helsingborg. Efter att laget tagit ledningen backade man hem och lät HIF ha mycket boll och slå många inlägg. Jag har även svårt att se att Hammarbys offensiv ska helt plötsligt komma igång och att laget ska bara köra över Örebro. Oddsmässigt är Hammarby stora favoriter i den här matchen. Med tanke på att Hammarby kommer att sträckas högt kan det vara läge att spela X2 i den här matchen. Jag kommer att bestämma mig sent och vill först se startelvorna, men det lutar åt en helgardering. 

2. Östersund-Helsingborg

Det kanske är förtidigt att snacka om måste matcher efter bara tio omgångar men den här matchen känns verkligen som måste match för båda lagen. Både Östersund och Helsingborg parkerar i botten av tabellen och man brukar säga, ska man klara av nytt kontrakt gäller det vinna rätt matcher. Det finns många likheter mellan dessa två lag. Båda har fått en tuff start och båda lagen har spelat upp sig något under de senaste omgångarna. Jag tycker att den här matchen kan sluta hur som helst. Jag förväntar mig inte någon målkavalkad heller och kommer att plocka med alla täcken i den här matchen. 

3. Mjällby-Kalmar

Ännu en svårtippad match på förhand. Hemmalaget har i inledningen av Allsvenskan överraskad positivt. När det gäller Kalmar så trodde inte jag att laget skulle ligga sist efter tio omgångar. Laget inledde Allsvenskan med en förslut och två segrar och såg rätt stabila ut, men efter det har man rasat. Efter sex raka förluster tog KFF en pinne senast mot Sirius, där man låg under men visade ändå moral och kvitterade i slutet av matchen. 

Mjällby kommer till den här matchen med tre raka förluster och frågan är om formen inte är på väg att dala. Efter cupförlusten mot Malmö har laget vunnit bara en match och det mot Häcken på hemmaplan. I den senaste omgången blev det stor förlust med 0-5 mot Elfsborg på hemmaplan. Med tanke på den försluten tror jag att Mjällby kommer att prioritera defensiven mot Kalmar. Efter en sån smäll måste man gå till grunderna och då oftast börjar man med att inte bjuda sina motståndare på något gratis. Den här matchen luktar målfattigt långt väg. Precis som i den förra matchen tycker jag att det här kan sluta hur som helst. Med tanke på hur kupongen ser ut och i brist på spikar, kommer jag att spika krysset i den här matchen.  

4. Cardiff-Fullham 

Det har blivit dags för playoff till Premier League och det är sanslöst mycket pengar som står på spel. Det är fyran mot femman som möts här i första av två matcher. Det här är två lag som avslutade ligan starkt. Fullham hade sju raka utan förlust, medan Cardiff avslutade med tre raka segrar. Även här har vi en match som kan sluta hur som helst och även här kommer att chansa och spika krysset. På den reducerade systemet kommer jag att ta med alla täcken. 

5. Spezia-Virtus Entella

Svenskaspel har verkligen hittat matcher som inte går att tippa denna måndag. Kupongen avslutas med matcher från italienska Serie B, där som jag var inne på förra veckan många lag har mycket att spela för. Det återstår två omgångar av ligan och här har vi Spezia som ligger sju poäng före Chievo på en nionde plats. Virtus Entella hittar vi på tolfte plats med fyra poäng upp till Salernitana som har den sista play-off platsen. Hemmalaget sträckas hårt på kupongen och jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. 

6. Cittadella-Venezia

Cittadella var länge inblandade i striden om direkt uppflyttning till Serie A, men laget form under den senaste månaden är svårt att förklara. Laget har fem raka förluster och riskerar nu att tappa play-off platsen. Laget har två poäng mer än Chievo och Pisa som jagar. Venezia i sin tur ligger fem poäng efter Cittadella. Med andra ord om Venezia skulle vinna här så är man på allvar och utmanar om play-off platserna inför den sista omgången. Med tanke på att jag chansar rätt mycket på dagens kupong kommer att ha X2 i den här matchen. 

7. Juve Stabia-Cremonese 

Som jag redan varit inne på det löjligt svåra matcher på dagens kupong. Här har vi två lag som fajtas för att undvika nedflyttning och kvalspel. Juve ligger på en 17-plats som innebär negativ kval. Laget har en poäng mer än Cosenza som ligger på nedflyttningsplats. Samtidigt har laget bara fyra poäng upp till Cremonese. Cremonese har något bättre form om vi ser till de fem senaste matcherna. Laget har tre segrar och två oavgjorda, medan Juve har två förluster, två oavgjorda och bara en seger på de fem senaste matcherna. För att krångla till det ännu mer så ligger alltså Cremonese sex poäng efter Salernitana på en åttonde plats. Här är det bara att måla på. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. 

8. Pordenone-Salernitana

Vi avslutar kupongen med ännu en svårtippad match. Hemmalaget ligger på en fjärde plats med 57-poäng. Salernitana i sin tur har 51-poäng och ligger som jag varit inne på en åttonde plats i tabellen. Efter har man Chievo och Venezia på 50-poäng. Just det två sistnämnda är största hotet mot Salernitana. Ser på lagens fem senaste så har båda plockat lika många poäng. Även här tar jag med alla täcken. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.