23 februari, 2024

Topptipset 29/7: Analys av samtliga matcher samt förslag

Ingen topptips igår då jag kände att det var en del lag som jag absolut inte hade koll på. Idag kan vi se fram emot en spännande kupong. 

1. Sampdoria-Milan

Två lag som mått bra av uppehållet möts i näst sista omgången av Serie A. Sampdoria hade en fin period efter uppehållet och säkrade nytt kontrakt och det efter att laget länge legat i botten. Nu när kontraktet säkrades känns det som att spelarna checkat ut. Sampdoria kommer till den här matchen med två raka förluster. Förlusten i derbyt mot ärkerivalen Genoa följdes upp med förlust mot Juventus. Milan är i riktigt bra form och efter uppehållet är laget obesegrade i ligan. Trots på papper tuff schema har laget åtta raka matcher utan förlust och ser ut att ta den sista Europa platsen. Med en seger här kan man definitivt säkra sjätte platsen i och med att Napoli förlorade igår mot Inter. Jag kommer att spika tvåan. 

2. Torino-Roma

Roma är jagade av Milan i tabellen, där laget behöver en poäng för att säkra direkt platsen till Europa League. Torino i sin tur har säkrat kontraktet och har inte något att spela för. Torino kommer till den här matchen med en seger på de fem senaste. Roma är i bättre form och laget är obesegrade i sex raka matcher. Med tanke på att Roma behöver en pinne för att säkra femte platsen kommer jag att ta med X2 i den här matchen. 

3. Udinese-Lecce

Det är inte mycket som talar att Lecce spelar i högsta ligan nästa säsong. Laget har fyra poäng upp till Genoa. Laget har bara en seger på de fem senaste. Udinese har inget att spela för, men jag tycker att Udinese är bättre lag i grunden och jag kommer att spika ettan. 

4. Brentford-Swansea

Här handlar om returen i semifinalen av play-off. Den första matchen vanns av Swansea. Här ska vi komma ihåg att Brentford avslutade ligaspelet med två raka förluster. Swansea i sin tur avslutade med två raka segrar. Den här matchen kan sluta hur som helst och jag kommer att ta med alla tecken i den här matchen. 

5. J-Södra-GIF Sundsvall

En mycket intressant match där två topptippade lagen drabbar samman. J-Södra har efter en trevande inledning tuggat igång känns det som. Två raka segrar kommer man till den här matchen med. I den senaste omgången blev det seger mot IK Brage. Sundsvall i sin tur har fått en bra inledning på serien och laget är obesegrade efter åtta omgångar. Här är det bara att måla på. Jag helgarderar den här matchen. 

6. Västerås-Halmstad

Halmstad åkte på ett smäll i den senaste omgången då laget förlorade på hemmaplan mot Akropolis, där HBK hade stundtals mycket boll, men bjöd på stora ytor som Akropolis utnyttjade. Västerås har en bra trupp, men laget har fått en tveksam start på Superettan. Laget kommer med två förluster i ryggen och ska laget blanda sig i någon form av topp strid gäller det att inte tappa många fler poäng. Jag tar med all tecken i den här matchen. 

7. Dalkurd-Örgryte

Dalkurd åkte på en rejäl smäll mot Trelleborg i den senaste matchen som laget förlorade med hela 4-1. Bara en seger på åtta omgångar, där segern kom mot ett sargat AFC Eskilstuna, talar inte för någon vidare bra form. ÖIS i sin tur har spelat betydligt bättre än vad tabellen visar. Här kan det vara läge att kliva Dalkurd hel. Just nu har jag en helgardering i den här matchen. 

8. Degerfors-Öster

Degerfors har överraskad i inledningen av Superettan och efter åtta omgångar leder man serien en poäng före Halmstad. I den senaste omgången tappade laget poäng mot ÖIS på bortaplan. Öster i sin tur har inlett okej, där laget har en förlust på åtta matcher. Öster har i inledningen varit målsnåla. Degerfors är favoriter i den här matchen, men med tanke på att Öster varit svårslagna i inledningen kommer jag att ta med 1X i den här matchen. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.