24 juli, 2024

Topptipset 24/7: Analys av samtliga matcher, samt förslag

Gårdagen förstördes av Göteborg som tappade 2-0 till 2-2 mot Falkenberg och Juventus som förlorade borta mot Udinese. Idag tar vi nya tag. 

1. AFC Eskilstuna-GAIS

Två lag som fått en tuff inledning i Superettan. AFC har haft stora skade och sjukdomsproblem i inledningen och laget har en seger och sex förluster på de sju inledande omgångarna. Inte heller GAIS har övertygat i inledningen. Två segrar, två oavgjorda och tre förluster är lagets facit så här långt. Jag tar med alla täcken i den här matchen. 

2. Örgryte-Degerfors

Degerfors har börjat Superettan riktigt starkt. Laget enda förlust kom överraskande mot Norrby på hemmaplan. Efter det har laget tagit fyra raka segrar och ligger på en andra plats med samma antal poäng som ettan Halmstad. ÖIS i sin tur har inlett svagt och laget parkerar på en fjortonde plats med endast fem inspelade poäng. Formen är inget att skryta om, en seger och fyra förluster på de fem senaste. Degerfors får gälla som favoriter här och om procenten inte blir allt för höga kan det vara smart att spika Degerfors. 

3. Milan-Atalanta

Två lag som är i riktigt fin form och det är viktiga poäng som står på spel i den här matchen. Milan fajtas om den sista Europa League platsen, medan Atalanta drömmer om guld. Milan har tre poäng till godo ner till Napoli, medan Atalanta ligger sex poäng efter Juventus. En svårtippad match tycker jag. Jag kommer att plocka med alla täcken i den här matchen. 

4. PSG-St.Etienne

Final i den franska cupen och här finns det inget annat än att spika PSG! 

5. Umeå IK-Linköping

En match från damallsvenskan har smugit in sig på kupongen. Linköping är ett lag som kommer att utmana om guldet även i år och laget har börjat bre. Laget är tillsammans med Göteborg obesegrade efter fem spelade omgångar. Umeå i sin tur har fått en tung inledning på säsongen med bara en pinne på fem inledande matcher. Jag kommer att ta med X2 i den här matchen. 

6. Cremonese-Spezia

Kupongen avslutas med tre matcher från italienska Serie B, där i i princip alla lag har något att spela för. Om vi börjar med hemmalaget så hittar vi dem på en trettonde plats med 44-poäng. Laget har sex poäng upp till Pisa som har 50-poäng och ligger på den sista play-off platsen. Samtidigt har man bara två poäng ner till Pescara som ligger på negativ kvalplats. Spezia i sin tur har 56-poäng och parkerar på en tredje plats med sex poäng upp till andra placerade Crotone. Cremonese är obesegrade i fem raka matcher, medan Spezia har två segrar och tre förluster på de fem senaste. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen. 

7. Chievo-Cittadella 

En lurig match på förhand med två lag som inte visar upp någon vidare bra form. Chievo ligger på tionde plats med 47-poäng och laget har tre poäng upp till Pisa. Laget har fem poäng ner till Pescara. Cittadella i sin tur har en seger på de fem senaste matcherna och kommer till den här fajten med fyra raka förluster. Laget ligger på en sjätte plats med 52-poäng. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. 

8. Cosenza-Pisa

Här har två lag som jagar tre viktiga poäng. Pisa behöver poäng för att behålla en play-off plats, medan hemmalaget behöver vinna för att undvika nedflyttning. Inte mycket att analysera här. Jag kommer att helgardera den här matchen. 

Reducerad system

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.