22 maj, 2024

Topptipset 23/7: Analys av samtliga matcher, samt förslag

Igår avgjordes två kuponger. Den som började i tisdags och självklart onsdagens. Tisdagens kupong gav åtta rätt, men onsdagens slutade med fiasko. Både Manchester United och Napoli svek. Glädjande också är att mina spel hos spelrek satt. Dessa kunde ni få via min Facebook och Twitter. Allt som allt blev det en okej onsdag. Nya tag idag. 

1. Malmö-Hammarby

En på förhand intressant match där andraplacerade Malmö tar emot elfte placerade Hammarby. Det ska dock sägas att det skiljer bara fyra poäng mellan lagen, men ska Hammarby var med och hota i toppen behövs det en seger här tror jag. Hammarby har haft det tufft i inledningen av Allsvenskan. Bärande spelare som Paulinho, Tankovic, Bojanic och Kacaniklic har inte levererat. Hammarby ser tröga ut och det känns att spelarna har svårt att tända till i matcherna. Malmö i sin tur har haft en del problem när det gäller spelet, men trots att spelet inte stämt helt och hållet ligger man fyra poäng efter Norrköping och med bara en förlust. Inför den här matchen finns det dock några frågetecken. På den sista träningen inför matchen mot Hammarby saknades både Anel Ahmedhodzic och Oscar Lewicki. Rasmus Bengtsson och Lasse Nielsen är indisponibla sedan tidigare, samtidigt som Hugo Andersson inte har en enda minut i benen och Franz Brorsson så sent som i dagarna återvänt till MFF efter utlåningen till danska Esbjerg. Brorsson är inte spelklar förrän den 29 juli och är därmed inte heller uttagningsbar för Dahl Tomasson.
Även Hammarby har en del problem inför den här matchen. I den senaste matchen klev Paulinho och Fenger av med skador. Jeppe Andersen är avstängd i den här matchen. 

Malmö är favoriter och här kan Bajen få det svårt. Jag kommer att avvakta länge innan jag lämnar in mitt system. Startelvorna kommer att avgöra om jag spikar MFF eller tar med garderingen i den här matchen. 

2. IFK Göteborg-Falkenberg

Små lurig match på förhand. Det är lätt att spika hemmalaget när man ser till spelartrupperna, men alla vi vet att fotbollen är svårare än så. Falkenberg har haft en tuff inledning av Allsvenskan. Lagets enda seger kom i den andra omgången på bortaplan mot Mjällby. Efter det har laget gjort en del bra insatser men inte fått med sig resultat. Tappade ledningar och sent insläppta mål har gjort att laget inför den här omgången ligger sist med sex inspelade poäng. IFK Göteborg i sin tur har inte heller fått spelet att stämma och segrarna har uteblivit. Laget kommer till den här matchen med fyra raka utan seger och i den senaste omgången räddades en poäng mot Hammarby på straff i slutskedet av matchen. Göteborg kommer säkert att sträckas hårt på kupongen, jag kommer att ta med 1X i jakt på pengarna men övervikt på den reducerade systemet kommer att vara på en hemmaseger. 

3. Helsingborg-Örebro

Svårtippad match på förhand. Helsingborg fick en mardrömsstart på Allsvenskan med fyra raka förluster och det dröjde länge innan laget spräckte nollan framåt. Men i de senaste fyra matcherna har laget plockat poäng och spelet har sätt något bättre ut. En seger och tre oavgjorda på de fyra senaste kan betyda att laget är på gång. Helsingborg får klara sig utan Andreas Granqvist och Anthony Van den Hurk. Granqvist är skadad sedan tidigare och Anthony Van den Hurk är avstängd. 

Även ÖSK har en del frågetecken i truppen inför den här matchen. Det tuffa matchande har slitit hårt på ÖSK spelare. Jag tror att den här matchen kommer att bli en tajt historia och jag kan tänka mig att 0-0 tickar länge. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. 

4. Mjällby-Elfsborg

Ännu en svårtippad match, med två lag som jag inte riktigt vet var jag har dem. För två omgångar sedan tyckte jag att Elfsborg hade fått bra start och att laget såg stabilt ut, men så kom smällen mot Häcken och i den senaste matchen mot Djurgården var man illa ute. Seger som laget tog kom efter ett självmål. Mot Djurgården visade Elfsborg samma stabila försvar som innan matchen mot Häcken. Det är dock offensivt som laget behöver steppa upp om man ska tillhöra absoluta toppen. 

Mjällby har fått en okej start på Allsvenskan. Laget kommer dock till den här matchen med två raka förluster. I den senaste omgången blev det förlust mot Örebro på bortaplan med 3-1. Mjällby ska inte räknas bort på hemmaplan och jag kommer att bestämma mig sent hur jag gör med den här matchen. Just nu har jag en helgardering, men det är inte uteslutet att jag tar med bara X2, beror lite på hur startelvorna ser ut.

5. Kalmar-Sirius

Kalmar är i fritt fall och frågan är om vändningen kan komma mot Sirius? Nannes Kalmar kommer till den här matchen med sex raka förluster och nu ställs man mot Henrik Rydströms Sirius. I de fem senaste matcherna har laget förlorat med uddamålet och efter den senaste förlusten mot Malmö FF på bortaplan pratade Nanne Bergstrand om att överleva den här säsongen. Kalmar har haft en del skadeproblem i inledningen av Allsvenskan och senast utgick Viktor Elm med skadekänningar. Hur vida han kan medverka mot Sirius är oklart. Sirius har gjort det bra så här långt och laget svarade för en stark insats senast då Norrköping besegrades på hemmaplan med hela 4-1. Yukiya Sugita har varit en av lagets bästa spelare och igår kom besked att hans lånekontrakt med Sirius förlängs. Japanen svarade för två mål mot Norrköping. Sirius parkerar på en fin fjärdeplats inför den här drabbningen och laget har fem poäng upp till Norrköping. Många tror att Sirius kommer att dala i tabellen så småningom, men en seger här skulle verkligen innebära att man måste ta detta Sirius på riktigt allvar. Jag tycker att det är svårt att tippa den här matchen på förhand. Jag kommer att ta med alla täcken för att vara på den säkra sidan. 

6. Udinese-Juventus

Juventus leder ligan, sex poäng före Atalanta som har en match mer spelat. Ner till Inter på tredje platsen har Juve åtta poäng till godo. Jag ska erkänna att jag inte sett Juventus speciellt mycket efter omstarten, men det känns som att spelarna går lite på halvfart. Senast blev det seger mot Lazio med 2-1, där Juventus ledde med 2-0 men släppte in Lazio i matchen. Till slut kunde Juve kontrollerade händelserna och vinna. Nu väntar Udinese på bortaplan. Ett Udinese som har bara en seger på de fem senaste matcherna. Laget har marginal ner till lagen i bottenstriden och kan därmed spela avslappnat i den här matchen. Jag tar med mig X2, men övervikt på den reducerade systemet kommer att hamna på Juventus. 

7. Lazio-Cagliari

Två lag som har checkat ut för säsongen drabbar samman här. Lazio ligger på en fjärde plats och har åtta poäng ner till Roma och tio poäng ner till Milan. Cagliari i sin tur parkerar på en tolfte plats och laget har inget att spela för då kontraktet är mer eller mindre säkrat. Lazio är favoriter och sträckas rätt hårt, vilket gör att jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen och hoppas på skräll. 

8. Ålborg-FC Köpenhamn

Match från den danska ligan avslutar kupongen. Jag ska erkänna att jag inte har koll på den danska ligan, men kollar vi på statisten kan vi konstatera att Köpenhamn är iskalla. Laget har sex matcher utan seger och på dessa sex matcher har laget tagit bara en pinne. I och med det har laget tappat sin andra plats i tabellen. Ålberg i sin tur har fyra segrar och en oavgjord match på de fem senaste i ligan. Här tänkte jag länge ta med alla täcken men jag kommer att chansa och spika hemmalaget. Dock kommer jag att ta med alla täcken på den reducerade systemet. 

Reducerad system

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.