22 juni, 2024

Topptipset 25/2: Analys och förslag

En mycket intressant kupong som vi har framför oss denna tisdag.  Jag har faktiskt haft svårt att hitta spikar idag så det blir en del garderingar att ta med. 

1. Chelsea-Bayern München

Unga Chelsea mot ett rutinerat Bayern München. Bayern är enligt mig favoriter trots bortaplan. Laget har flugit fram i ligan efter tränarbytet och kommer förmodligen att ta sig vidare från den här matchen. Chelsea ska man dock inte räkna bort helt. Om allt stämmer så finns det tillräckligt mycket kvalitéer att åtminstone klara oavgjort på hemmaplan. Jag tror att X2 kommer räcka långt här. 

2. Napoli-Barcelona

Riktigt spännande match på förhand. Napoli har kommit ur krisen och gjort en del bra insatser på sistone. Här tror jag inte Barcelona kommer få det lätt. Alla som känner till Napoli vet vad fansen kan göra på hemmaarenan och hur det kan lyfta laget mot andra höjder. Barcelona vet jag inte riktigt var man har måste jag säga. Trots att laget vunnit sina matcher i ligan tycker jag att spelet inte sett helt hundra. Här väljer jag att ta med alla täcken, men den som vågar kan chans på 1X. 

3. Cardiff-Nottingham

Mycket intressant match mellan två lag som jagar en play-off plats. Nottingham ligger inför dagens match på femte plats, medan vi hittar Cardiff på en tionde plats med sex poäng upp till Nottingham. 

Nottingham har gjort en fin säsong så här långt, men jag tycker att lagets prestationer och form är på väg åt fel håll. Bara en seger på de fem senaste matcher vittnar om det. Cardiff i sin tur har en förlust på de åtta senaste ligamatcherna. Förlusten kom i den senaste omgången på bortaplan mot Stoke. 

Nottingham spelade oavgjort 0-0 mot QPR i den senaste omgången och det på hemmaplan. Jag tar med alla täcken i den här matchen. 

4. QPR-Derby

Två lag som blandar och ger. QPR kommer till den här matchen med tre raka utan förlust. Det ska dock sägas att två av dessa är oavgjorda matcher. Derby i sin tur har bara en förlust på de fem senaste, men även här Derby har tre raka utan seger. Knepig match där jag väljer att ta med 1X. 

5. Luton-Brentford

Här hittar jag en spik i form av Brentford. Luton ligger hopplöst sist i tabellen och ska inte ha någon chans mot ett Brentford som jagar minst en play-off plats. Jag spikar bortalaget. 

6. Huddersfield-Bristol City

Här står det viktiga poäng på spel. Hemmalaget jagar poäng för att undvika nedflyttning. Bristol i sin tur har varit med i toppstriden, men under senare tiden har laget tappat spelet. Tveksamma resultat och insatser har gjort att laget hamnat på en sjunde plats med tre poäng upp till Preston som har den sista play-off platsen. Svårtippad match och här är det bara att helgardera. 

7. West Bromwich-Preston

Här har WBA gått upp som stora favoriter på kupongen mot ett Preston som inte är helt oävet. WBA leder serien och laget har imponerat stort under den här säsongen. Till den här matchen kommer laget med fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste. Preston i sin tur har en förlust på de fem senaste, men tittar vi på de fem senaste matcherna på bortaplan kan vi notera att laget är obesegrade. Självklart får hemmalaget gälla som favoriter, men jag tar med mig alla täcken och hoppas på en skräll. 

8. Coventry-Rotherham

Toppmöte i League One där hemmalaget Coventry tar emot Rotherham. Rotherham leder serien men har samma antal poäng som hemmalaget. Coventry har dessutom en match mindre spelat. Coventry är det laget som förlorat minst antal matcher den här säsongen. Här tycker jag är omöjligt att välja sida. Jag kommer att helgardera den här matchen. 

Lycka till vid rygg. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.