22 juni, 2024

Topptipset 22/7: Analys av samtliga matcher, samt förslag

Lite konstigt med topptipset den här veckan. Gårdagen slutade med att mitt förslag lever i allra högsta grad. Inför sista två matcherna har jag 1X på Häcken-AIK och en helgardering på Djurgården-Östersund. 

Vi kastar oss över dagens kupong. Där vi har två matcher som finns även på gårdagens kupong. 

1. Liverpool-Chelsea

Vi börjar i England där Chelsea jagar topp fyra placering och gästar Liverpool. Liverpool har inte alls presterat samma fotboll som laget gjorde innan ligan säkrades. Det känns som att spelarna inte ger 100% och det kan blir avgörande i dagens match. Chelsea var stora underdogs inför matchen mot Manchester United i FA-cupen och jag skrev att Chelsea hade fin möjlighet att ta sig vidare, vilket laget också gjorde. En oviss match tycker jag. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. 

2. Manchester United-West Ham

Här finns det nog inget att diskutera eller fastna vid allt för länge. Manchester United slåss för en Champions League plats och kommer tvåla dit ett uruselt men avslappnat West Ham. Det som stör mig är att United kommer att sträckas hårt, men vi får hoppas på andra skrällar helt enkelt. Jag spikar etta. 

3. Parma-Napoli 

En viktig match för Napoli som har pressen på sig att vinna, men tanke på att Milan vann igår. Inför den här matchen ligger Napoli tre poäng efter Milan som ligger på en femte plats. Där mellan har Roma klämt in sig med 58-poäng. Parma har inget att spela för och laget har checkat ut. Laget har tagit endast fem poäng sedan omstarten. Tittar vi på de fem senaste för Parma så har laget tagit bara en pinne. Napoli i sin tur har har bara en förlust sedan omstarten. I den senaste omgången besegrades Udinese med 2-1 där avgörandet kom på stopptid och där spelet inte stämde riktigt för Napoli. Jag kommer att ta med X2 på den här matchen och hoppas att Parma kan gneta till sig en pinne. 

4. Inter-Fiorentina

Inter ligger åtta poäng efter Juventus med fem omgångar kvar, med andra ord lever hoppet om guldet. Men som alla förstår blir det tufft för Inter att plocka in åtta poäng. I den senaste omgången tappade laget poäng i bortamatchen mot Roma. Fiorentina i sin tur parkerar i mitten av tabellen och laget har inget att spela för. Formen är dock god och laget är obesegrade i de fem sensate matcherna. Inter är favoriter och sträckas hårt på kupongen. Jag kommer att ta med alla täcken i jakt på pengarna. 

5. Sampdoria-Genoa

The Derby della Lanterna där Genoa spelar med kniven mot strupen. Laget har fyra poäng till godo ner till Lecce som ligger på nedflyttningsplats. Sampdoria var länge inblandade i bottenstriden men efter uppehållet har laget spelat upp sig. Laget har fem segrar och en förlust på de sex senaste matcherna. Trots att formen är bättre hos hemmalaget så är det derby detta handlar om och den här matchen kan sluta hur som helst. Jag tar med alla täcken i den här matchen. 

6. Djurgården-Östersund

Här kan vi ha en eventuell skräll på gång. Djurgården är favoriter och sträckas hårt i den här matchen. Trots att Djurgården ligger på en sjunde plats med 13-poäng så tycker jag inte att laget ser bra ut. Jag tycker att Djurgården blandar och ger. Spelmässigt tycker jag att laget ser uddlösa ut och trots en del fina lägen mot Elfsborg sist lyckades man inte spräcka nollan. Östersund i sin tur känns lite på gång efter en trevande inledning. I den här matchen ligger all press på hemmalaget och jag kan tänka mig att den här match tickar länge 0-0. Jag tar med alla täcken i den här matchen och hoppas på en bortaseger. 

7. Häcken-AIK

Här tycker jag råder klasskillnad mellan lagen. Jag har sett AIK i fem-sex matcher den här säsongen och jag tycker inte att spelet ser bra ut. Den omtalade Atalanta-fotbollen har inte satt sig i AIK. Jag tycker att laget har stora brister när det kommer till man mot man. Dessutom tror jag att det spelet kommer att passa illa mot ett spelade lag som Häcken. Häcken har bra form och laget har förlorat bara en match den här säsongen. Senaste hemmamatchen vann laget mot Elfsborg med förkrossande 6-0. I den senaste omgången blev det 2-2 mot Östersund där man var det bättre laget. AIK i sin tur tappade ledning 2-1 ledning mot Varberg på bortaplan i den senaste omgången. Här kommer jag att avvakta och se hur procenten blir, men i skrivande stund kommer jag att spika Häcken. Skulle procenten kliva för högt på Häcken kommer jag ta med krysset. 

8. Norrköping-Varberg

Norrköping kommer att käka taggtråd inför den här matchen, med tanke på förlusten mot Sirius sist. Varberg har gjort det riktigt bra i inledningen av Allsvenskan och i den senaste omgången räddade man en pinne mot AIK på hemmaplan. Trots att Varberg är duktiga på att döda tid i matcherna tror jag att Norrköping kommer att vinna här. Ettan kommer självklart att sträckas hårt här, men här kan man inget annat än att spika hemmalaget. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.