24 juli, 2024

Topptipset 21/7: Analys av samtliga matcher, samt förslag

Tungt igår med en miss och det på Sheffield United. Det är nåt speciellt den här veckan med lag som inte har något att spela för. Alla mina ideér kring dessa lag har inte gått hem. Nya tag idag. 

1. Watford-Manchester City

Det står mellan Watford och Aston Villa vilket lag som åker ut. Jag räknar bort Bournemouth som har lika många poäng som Aston Villa men har en match mer spelad. Watford i sin tur har tre poäng till godo ner till Villa som spelar efter Watford. City trodde jag mycket på i helgen mot Arsenal och vi vet hur det gick. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. 

2. Aston Villa-Arsenal

Som jag redan varit inne på i den förra matchen kan Watford sätta ordnligt press på hemmalaget genom att ta poäng av Villa. Villa måste plocka tre poäng mer än Watford och fyra mål på två sista matcherna. Arsenal svarade för en bra insats i semifinalen av FA-cupen där laget slog ut City. Samtidigt har Arsenal haft svårt på bortaplan den här säsongen. Även här kommer jag ta med alla täcken. 

3. Häcken-AIK

Här tycker jag råder klasskillnad mellan lagen. Jag har sett AIK i fem-sex matcher den här säsongen och jag tycker inte att spelet ser bra ut. Den omtalade Atalanta-fotbollen har inte satt sig i AIK. Jag tycker att laget har stora brister när det kommer till man mot man. Dessutom tror jag att det spelet kommer att passa illa mot ett spelade lag som Häcken. Häcken har bra form och laget har förlorat bara en match den här säsongen. Senaste hemmamatchen vann laget mot Elfsborg med förkrossande 6-0. I den senaste omgången blev det 2-2 mot Östersund där man var det bättre laget. AIK i sin tur tappade ledning 2-1 ledning mot Varberg på bortaplan i den senaste omgången. Här kommer jag att avvakta och se hur procenten blir, men i skrivande stund kommer jag att spika Häcken. Skulle procenten kliva för högt på Häcken kommer jag ta med krysset. 

4. Djurgården-Östersund

Här finns det stor risk att Djurgården blir för högt streckade. Med tanke på att Djurgården svajar rejält i sina prestationer finns det all anledning att gardera den här matchen. Jag ska erkänna att jag inte sett Östersund många gånger den här säsongen, men det känns som att laget är lite på uppgång. Även här gäller att kolla procenten. Direkt kommer jag att plocka med 1X, men det är inte uteslutet med helgardering i jakt på pengarna. 

5. Atalanta-Bologna

Atalanta har charmat hela fotbollsvärlden med sin frejdiga offensiv, men i den senaste omgången blev det bara en poäng mot Verona på bortaplan. Det tappet krossade nog laget drömmar om guldet. Atalanta är klasser bättre och jag kommer att spika hemmaseger trots att procenten kommer att bli höga. 

6. Sassuolo-Milan

Milan har gjort det bra under sommaren och med fyra segrar på de fem senaste matcher har man blandat sig i striden om Europa platserna. Nu väntar en tuff match mot ett Sassuolo som man inte vet var man har. Jag kommer plocka med alla täcken i den här matchen. 

7. Sporting-Vitoria Setubal

Toppen mot botten i Primeira Liga där Sporting går en kamp med Braga om tredjeplatsen medan Setúbal slåss för sin existens. Jag vill tro att hemmalaget är det bättre laget i grunden och kommer att ta med 1X i den här matchen men övervikt på hemmaseger på den reducerade systemet. 

8. Ranheim-Tromsö

Kupongen avslutas med norska andra ligan. Här är det bara att helgardera och gå vidare i livet. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.