21 juli, 2024

Europatipset 8/3: Analys och förslag

I veckan blev det bara elva rätt på systemet då Celtic missades som spik och på systemet passade inte krysset i det lottades matchen mellan Juventus och Milan. Där hade jag behövt etta för att passa i den reducerade systemet. Därmed gick hela systemet back. 

Den här söndag har vi en svår kupong framför oss tycker jag med många knepiga matcher. Jag kommer att köra samma system som i veckan, det vill säga R6-4-44 med två matematiska helgarderingar. Det innebär att systemet kostar 396kronor. 

1. Manchester United-Manchester City

Här finns det egentligen inte mycket att snacka om. Alla täcken måste med. United har hittat formen på sistone. City är City och det är derby. Den här matchen kan sluta hur som helst känns det som. 

2. Chelsea-Everton

Ännu en knepig match. Chelsea spelade i veckan i FA-cupen och slog ut Liverpool efter 2-0 seger på hemmaplan. Everton ligger i mitten av tabellen men laget har faktiskt en del att spela för. Everton är fem poäng efter United som ligger på femte plats. Chelsea i sin tur ligger på en fjärde plats i tabellen och har tre poäng till god ner till United. Båda lagen har en förlust på de fem senaste matcherna. Som sagt en knepig match och här gäller det att måla på. Alla täcken ska med. 

3. Derby-Blackburn

Match tre handlar om Championship där Derby på hemmaplan tar emot Blackburn. Blackburn har häng på kvalplatserna och har gjort det bra i ligan under en längre period. Det trots att laget har haft en del skador. Derby i sin tur har åtta poäng upp till Preston inför den här omgången och behöver vinna för att det hela ska leva. Derby spelade I FA-Cupen i veckan och förlorade mot United med klara 3-0. Blackburn i sin tur kommer till den här matchen helt utvilade. Här kan det vara aktuellt att plocka bort derby, men jag tar med mig alla täcken i den här matchen också. 

4. Levante-Granada

Ännu en match som är svår tycker jag. Granada är svårslagna för dagen och i veckan spelade laget i cupen och vann på hemmaplan med 2-1 mot Athletic Bilbao. Levante hade ingen match i veckan och har två segrar och tre förluster på de fem senaste matcherna. Med tanke på båda lagen spelar sällan kryss och att Granada spelade i veckan och borde vara trötta kan det vara aktuellt att chansspikar Levante. Jag kommer att bestämma mig sent hur jag gör i den här matchen. I skrivande stund har jag 1X i den här matchen. Det ska sägas att jag inte utesluter att ta med alla täcken i den här matchen då Granada är som sagt svårslagna. Riktigt tufft! 

5. Real Betis-Real Madrid

Här tror jag många kommer att spika Real Madrid med tanke på att det är svårt att hitta andra spikar. Madrid gäller som favoriter mot ett Betis som är utan seger i ligan i fem raka matcher. Jag kommer att försöka få med mig X2 i den här matchen, men om pengarna inte räcker till kommer jag att spika Real. 

6. Villarreal-Leganes

Här ska jag inte skriva speciellt mycket Hemmalaget måste spikas i brist på annat och det trots att procenten ligger högt på hemmalaget. Jag spikar och hoppas på skrällar i de övriga matcherna. 

7. St.Etienne-Bordeaux

Herregud vilken tråkig match. Hemmalaget har stora skadeproblem och ligger inför den här matchen på en sextonde plats med bara två poäng ner till nedflyttning. Bordeaux i sin tur ligger på en tolfte plats med 36-poäng. Med andra ord ligger laget på säker mark. Lagets form är inte bra och man har bara en seger på den fem senaste matcherna. Hemmalaget i sin tur har sex raka ligamatcher utan seger. St.Etienne spelade i veckan i cupen och vann på hemmaplan 2-1 mot Rennes. Bordeaux i sin tur hade ingen match i veckan. Även här kommer jag att ta med alla täcken. 

8. Rennes-Montpellier

Trean Rennes tar emot sexan Montpellier. Här tycker jag räcker långt med 1X med tanke på att bortalaget är riktigt svara på bortaplan. Bara en seger den här säsongen talar sitt tydliga språk. 

9. Lille-Lyon

En svår match här måste jag säga. Lyon föll i veckan i cupen mot PSG där laget gjorde en bra insats fram tills laget åkte på en utvisning och PSG gjorde 2-0 på straff. Lyon har även returen i Champions League att tänka på till veckan. Lille är i bra form och ligger sex poäng före Lyon i tabellen, samtidigt så jagar man Rennes på en fjärde plats. Jag kommer att göra lätt för mig och plockar därmed alla täcken i den här matchen. 

10. Mainz-Düsseldorf

Här ser det ut som att hemmalaget kommer bli överstreckade sett till oddset.  Ser vi på tabellen kan vi konstatera att hemmalaget ligger två poäng före i kampen och ett nytt kotrakt som båda lagen fajtas om. Hemma är i lite bättre form med två segrar på de fem senaste, medan bortalaget har bara en seger på de fem senaste matcherna. Här kommer jag plocka alla täcken. 

11. Groningen-PSV

Två lag som jagar viktiga poäng. Hemmalaget ligger på en åttonde plats med 35-poäng och jagar bland andra Vitese och Utrecht i kampen om kvalplatserna till Europa League. PSV i sin tur jagar Feyenoord som ligger trea och har en direkt plats till Europa League. Hemmalaget kommer till den här matchen med två segrar och tre förluster. PSV i sin tur är obesegrade i fyra raka matcher och har bara en förlust på de fem senaste. PSV sträckas lite väl mycket just nu. Jag skulle gärna vilja ha med alla täcken i den här matchen, men pengarna räcker endast för X2. 

12. Sivasspor-Galatasaray

Här handlar det om den turkiska ligan där fyra lag har rykt ifrån lite. Två av dessa fyra är Sivasspor och Galatasaray. Om vi börjar med hemmalaget så har man så här långt gjort en fin säsong. Laget ligger tre poäng från första platsen, men spelmässigt känns det som att Sivasspor är på väg neråt i formen. Laget har sju raka matcher i ligan utan seger, men i de två senaste omgångarna har man vunnit. Galatasaray i sin tur flyger fram i ligan. Senaste förluster i ligan kom i december måndag förra året. Till den här matchen kommer laget sju raka segrar. Här kan det vara aktuellt med X2, men i skrivande stund har jag alla täcken med. 

13. Elfsborg-Örebro

Matchen som avgör vem som kommer att ta sig vidare från gruppen i Svenska Cupen. Örebro leder gruppen, en poäng före Elfsborg. Med andra ord måste hemmalaget vinna här för att kunna ta sig vidare. För ÖSK räcker det med ett oavgjort resultat. Här gäller Elfsborg som stora favoriter både på kupongen och på oddset. Själv kommer jag att plocka alla täcken i den här matchen. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.