13 juni, 2024

Topptipset 8/3: Analys och förslag

Äntligen satt åtta rätt igår. Det behövdes kan man säga efter några dagar där jag nosat på åtta rätt flera gånger. Grattis till er alla som ryggade. 

Dagens kupong innehåller ett par stora favoriter, men jag tror att det finns möjligheter för skrällar. Som jag skrev igår så kommer mina täcken att sitta annorlunda jämfört med Europatipset. 

1. Manchester United-Manchester City

Här finns det egentligen inte mycket att snacka om. Alla täcken måste med. United har hittat formen på sistone. City är City och det är derby. Den här matchen kan sluta hur som helst känns det som. 

2. Chelsea-Everton

Ännu en knepig match. Chelsea spelade i veckan i FA-cupen och slog ut Liverpool efter 2-0 seger på hemmaplan. Everton ligger i mitten av tabellen men laget har faktiskt en del att spela för. Everton är fem poäng efter United som ligger på femte plats. Chelsea i sin tur ligger på en fjärde plats i tabellen och har tre poäng till god ner till United. Båda lagen har en förlust på de fem senaste matcherna. Som sagt en knepig match och här gäller det att måla på. Alla täcken ska med. 

3. Derby-Blackburn

Match tre handlar om Championship där Derby på hemmaplan tar emot Blackburn. Blackburn har häng på kvalplatserna och har gjort det bra i ligan under en längre period. Det trots att laget har haft en del skador. Derby i sin tur har åtta poäng upp till Preston inför den här omgången och behöver vinna för att det hela ska leva. Derby spelade I FA-Cupen i veckan och förlorade mot United med klara 3-0. Blackburn i sin tur kommer till den här matchen helt utvilade. Här kan det vara aktuellt att plocka bort derby, men jag tar med mig alla täcken i den här matchen också. 

4. Levante-Granada

Ännu en match som är svår tycker jag. Granada är svårslagna för dagen och i veckan spelade laget i cupen och vann på hemmaplan med 2-1 mot Athletic Bilbao. Levante hade ingen match i veckan och har två segrar och tre förluster på de fem senaste matcherna. Med tanke på båda lagen spelar sällan kryss och att Granada spelade i veckan och borde vara trötta kan det vara aktuellt att chansspikar Levante. Jag kommer att bestämma mig sent hur jag gör i den här matchen. I skrivande stund har jag 1X i den här matchen. Det ska sägas att jag inte utesluter att ta med alla täcken i den här matchen då Granada är som sagt svårslagna. Riktigt tufft! 

5. Real Betis-Real Madrid

Här tror jag många kommer att spika Real Madrid med tanke på att det är svårt att hitta andra spikar. Madrid gäller som favoriter mot ett Betis som är utan seger i ligan i fem raka matcher. Det här dock ingen lätt bortamatch och jag kommer att plocka med alla täcken och hoppas på att Real har en dålig dag. 

6. Villarreal-Leganes

Här ska jag inte skriva speciellt mycket Hemmalaget måste spikas i brist på annat och det trots att procenten ligger högt på hemmalaget. Jag spikar och hoppas på skrällar i de övriga matcherna. 

7. St.Etienne-Bordeaux

Herregud vilken tråkig match. Hemmalaget har stora skadeproblem och ligger inför den här matchen på en sextonde plats med bara två poäng ner till nedflyttning. Bordeaux i sin tur ligger på en tolfte plats med 36-poäng. Med andra ord ligger laget på säker mark. Lagets form är inte bra och man har bara en seger på den fem senaste matcherna. Hemmalaget i sin tur har sex raka ligamatcher utan seger. St.Etienne spelade i veckan i cupen och vann på hemmaplan 2-1 mot Rennes. Bordeaux i sin tur hade ingen match i veckan. Även här kommer jag att ta med alla täcken. 

8. Rennes-Montpellier

Trean Rennes tar emot sexan Montpellier. Bortalaget är ingen vidare på bortaplan den här säsongen där man har en seger och fem oavgjorda. Dock kom laget första seger för några omgångar sedan. Sammanlagt har Montpellier två segrar, två förluster och en oavgjord på de fem senaste. Rennes i sin tur kommer till den här matchen med två raka segrar ryggen. På de fem senaste matcherna på hemmaplan har Rennes bara en förlust. Hemmalaget är klara favoriter, men jag tar med mig alla täcken och hoppas på en skräll. 

Som ni ser tar jag med en del täcken här i hopp om att det kommer att skrälla och att det blir bra utdelning. Jag lämnar två system en större och en mindre så har ni lite att välja på. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.