22 juli, 2024

Topptipset 9/3: Analys och förslag

Söndagen såg länge bra ut, men Villarreals tapp mot Levante på hemmaplan förstörde dagen helt och hållet. 

Här kommer mina tankar kring dagens matcher. 

1. Leicester-Aston Villa

Här kommer många att spika Leicester och visst är man favoriter, men spelet har inte sett så bra ut under en längre period i ligan. Samtidigt spelar Villa med kniven mot strupen i bottenstriden. Leicester som ligger på en tredje plats i tabellen kommer till den här matchen med fyra raka utan seger och bara en seger på de fem senaste. Villa i sin tur kommer till den här matchen med tre raka förluster, men laget har faktiskt bara två poäng upp till säker mark. Jag kommer att ta med 1X i den här matchen. 

2. AIK-Kalmar FF

AIK har inte övertygat varken i träningsmatcherna eller cupen. Nu står avancemang på spel när man tar emot Kalmar som inför den här omgången ligger etta, en poäng före AIK. Därmed räcker det för Kalmar att plocka en poäng i den här matchen för att ta sig vidare. På två inledande matcherna har Kalmar inte släppt in något mål och framåt har man hittat rätt åtta gånger. Jag tycker att den här matchen känns oviss och jag kommer att plocka alla täcken. 

3. Jönköpings Södra-Örgryte

Två lag som inte har något att spela för i den här gruppen. Jag såg Jönköping mot AIK där laget visade upp en del kvaliteér, men mot Kalmar var laget chanslösa och förlorade med klara 5-0. Örgryte har inte räckt till i någon av sina matcher så här långt och laget har inte gjort något mål ännu i cupen. Med tanke på att matchen inte gäller något kommer jag att plocka med alla täcken i den här matchen, även att man kanske kan klara sig på 1X. 

4. Silkeborg-AGF Aarhus

Här har vi match från den danska ligan, som jag inte kan speciellt mycket om.   Hemmalaget ligger sist i tabellen med två segrar, sex oavgjorda och femtom förluster. Laget har släppt in mest mål i hela ligan. Bortalaget ligger på en tredje plats i tabellen och har fem raka utan förlust. Här kommer jag att lita på marknaden. Tar med X2 även om en spik tvåa kan vara aktuell. 

5. Lens-Orleans

Över till franska andra ligan där Lens tar emot Orleans. Hemmalaget hittar vi på fjärde plats i tabellen med fyra poäng upp till första platsen. Bortalaget i sin tur ligger hopplöst sist i tabellen och har bara en seger på de sex senaste matcherna. Här gäller Lens som klara favoriter, laget har förlorat bara två matchen på hemmaplan den här säsongen. I skrivande stund har 1X på den här matchen, men förmodligen kommer jag att spika hemmalaget. 

6. Stuttgart-Bielefeld

Tredje placerade Stuttgart tar emot serieledaren Bielefeld. En match som jag inte förstår mig på när det gäller marknaden. Hemmalaget är stora favoriter och sträckas hårt på kupongen. Man kan nästa tro att Bielefeld ligger i mitten av tabellen. Det ska sägas att jag inte vet om bortalaget saknar några viktiga spelare i den här matchen. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. Bielefeld har fem segrar och en oavgjord på de sex senaste matcherna. Stuttgart i sin tur har en förlust på de sex senaste matcherna. På hemmaplan är laget starka med tio segrar och två förluster. Bortalaget i sin tur är serien bästa lag på bortaplan. Som sagt här litar jag inte på marknaden utan tar med alla täcken. 

7. Jong Utrecht-NEC Nijmegen

Två avslutande matcher på kupongen är från hollands andra ligan. En liga där alla kan slå alla. Så det är bara att måla på i dessa två matcher. 

8. Jong AZ Alkmaar-Cambuur

Två avslutande matcher på kupongen är från hollands andra ligan. En liga där alla kan slå alla. Så det är bara att måla på i dessa två matcher, även om i den här matchen kanske det räcker med X2. 

Även idag tar jag med mig en hel del täcken och hoppas på att skräller i några matcher. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.