24 juli, 2024

Topptipset 10/3: Analys och förslag

Det blev åtta rätt igår, men ingen vidare utdelning då alla favoriter gjorde jobbet. Idag tar vi nya tag och hoppas på bättre utdelning helt enkelt. 

Här kommer mina tankar kring kvällens matcher. 

1. Leipzig-Tottenham

Så som Tottenham sett ut senaste veckor finns inget annat än att spika hemmalaget. Spurs är iskalla för dagen och jag ser inte hur man ska rå på Leipzig på bortaplan. Jag spikar ettan. 

2. Valencia-Atalanta

Valencia är starka på hemmaplan, där man inte förlorat ännu i ligan den här säsongen. Laget föll tungt i den första matchen med hela 4-1 och det ska mycket till om man ska vända på det underläget. Atalanta är bra offensivt och laget sprutar in mål. Matchen spelas inför tomma läktare vilket är så klart nackdel för hemmalaget. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen. 

3. Blackpool-Tranmere

Ett gäng matcher från England och League One på kupongen och vi börjar med Blackpool som tar emot Tranmere på hemmaplan. Hemmalaget ligger på en trettonde plats i tabellen och har inte speciellt mycket att spela för. Tranmere i sin tur ligger på nedflyttningsplats och har sex poäng upp till säker mark. Laget kommer till den här matchen med två raka segrar. Med tanke på att hemmalaget inte har något att spela för, så kan nog bortalaget skrälla här. Jag tar med mig alla täcken. 

4. Bristol R-Sunderland

Här jagar Sunderland viktiga poäng i toppstriden. Ser vi på tabellen så ligger laget på en femte plats med tre poäng upp till en andra plats. Formen är dock tveksam hos bortalaget som kommer till den här matchen med tre raka utan seger. Hemmalaget i sin tur har tre raka förluster, men ligger bekvämt på en femtonde plats i tabellen. Även här vill jag ha med mig alla täcken, men i skrivande stund har jag X2. Bestämmer mig sent hur många täcken jag kommer att plocka med. 

5. Portsmouth-Fleetwood

Intressant match I kampen om kvalplatserna. Hemmalaget kommer till den här matchen med tre segrar och två förluster. Dock är Portsmouth obesegrade på hemmaplan den här säsongen. Endast fem gånger har laget tappat poäng på hemmaplan. Fleetwood i sin tur elva matcher utan förlust. Laget har hittat formen och på bortaplan har laget fem raka utan förlust. En knepig match där man kanske ska välja sida för att hålla ner insatserna. Jag kommer dock att plocka med alla täcken i den här matchen. 

6. Burton-Bolton

En match som inte betyder något för någon av lagen. Bolton som drabbades den här säsongen av minus poäng ligger hopplöst sist i tabellen. Hemmalaget i sin tur ligger i ingenmansland och har inte mycket att spela för. Hemmalaget är favoriter men jag tar med 1X och hoppas att Bolton kan kriga till sig en pinne. 

7. Carlisle-Newport County

Match från League two där vi har våra lag på säker mark i tabellen. Båda lagen har för långt upp och för god marginal neråt i tabellen. Ser vi på formen så har hemmalaget en seger på de fem senaste matcherna, medan bortalaget i sin tur har två segrar och tre förluster på de fem senaste. Svårtippad match tycker jag där jag väljer att plocka med alla täcken. 

8. Woking-Barnet

Kupongen avslutas med match från engelska national liga. Här förstår jag inte Svenska Spel som lägger en sån match på kupongen. Här är det bara att ta med alla täcken. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.