22 maj, 2024

Topptipset 11/3: Analys och förslag

I måndags gav åtta rätt knappt några pengar tillbaka, men igår small det till fint. Åtta rätt på systemet med fin utdelning.

Som jag sagt tidigare det gäller bara att spela på till slut kommer utdelning. Vi hoppas på en tredje raka fullpott. 

Här kommer mina tankar kring kvällens matcher. 

1. Liverpool-Atletico Madrid

Då matchen mellan City och Arsenal kommer att lottas kommer jag att spika Liverpool istället för City

Returmöte i Champions League där Atletico vann den första matchen med 1-0. Liverpool har hackat på slutet innan seger i helgen mot Bournemouth hade laget tre raka förluster i tävlingsmatcherna. I helgen hamnade laget i underläge, men Salah och Mané såg till att det blev seger. Atletico i sin tur spelade oavgjort på hemmaplan mot Sevilla. En underhållande match som slutade 2-2. Liverpool gäller som favoriter både på kupongen och marknaden. Dock om Liverpool har en sämre dag kommer man bli straffade. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen och hoppas på en skräll. 

2. PSG-Dortmund 

Här är det inte mycket som talar för bortalaget. PSG måste vände underläge 1-2. PSG spelade inte i helgen men laget krossade Lyon på bortaplan i cupen under förra veckan. Dortmund går starkt i ligan och skuggar Bayern i toppen. I helgen besegrade Borussia Mönchengladbach på bortaplan med 2-1. Med tanke på att finns andra spelförslag kommer jag ta med alla täcken i den här matchen. Dortmund ska man inte räkna bort. 

3. Manchester City-Arsenal 

Matchen kommer att lottas, där med kommer jag ta med alla täcken. 

City är säkert revanchsugna efter förlusten mot United i söndags. Arsenal i sin tur besegrade West Ham i helgen men spelet såg inte speciellt bra ut. City kommer att sträckas hårt på kupongen. Här måste jag spika City med tanke på plånboken. 

4. St Mirren-Hearts

Här har vi två lag som ligger sist och näst sist. Utan att fundera speciellt mycket eller analysera kommer jag att helgardera den här matchen. 

5. Sevilla-Roma

Mycket spännande möte i Europa League. Om vi börjar med Sivbila så tog sig laget vidare i förra omgången utan att vinna. 1-1 på bortaplan mot Cluj och 0-0 på hemmaplan räckte för att avancera. Roma i sin tur vann hemma med 1-0 och spelade 0-0 mot Gent. I ligan var Roma spellediga, medan Sevilla hade en tuff batalj med Atletico Madrid på bortaplan. Sevilla är starka på hemmaplan och jag tror inte laget förlorar här. Kan vara en fin spik, men i skrivande stund har jag 1X på den här matchen. 

6. Olympiacos-Wolverhampton

En vidöppen match tycker jag. Grekerna slog ut Arsenal Indien förra rundan, medan Wolverhampton slog ut spanska Espanyol. Hemmalaget föll i helgen Indien inhemska cupen mot PAOK på bortaplan. Trots 2-0 tidigt inmarschen orkade laget inte hålla hela vägen. Wolverhampton i sin tur spelade 0-0 i ligan mot Brighton. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen. Kan verkligen sluta hur som helst. 

7. LASK-Manchester United 

Ännu en match som på förhand är öppen tycker jag. Två lag i riktigt bra form sett till tävlingsmatcher. Hemmalaget har bara en förlust på åtta matcher, medan United kommer till matchen med tio raka utan förlust. Här kommer jag ta med alla täcken. 

8. Rangers-Bayern Leverkusen 

Rangers slog ut portugisiska Braga i den förra rundan. Leverkusen i sin tur var starkare sett över två matcher mot FC Porto. Rangers har i ligan två försluter, två segrar och en oavgjord på de fem senaste. Dessutom förlorade laget i cupen mot Hearts. Med andra ord kan formen vara på väg neråt. Leverkusen i sin tur flyger fram i ligan. Laget har fem raka segrar i ligan och ser man till alla tävlingsmatcher så har laget nio segrar och en oavgjord på de tio senaste matcherna. Här har jag i skrivande stund en helgardering, men jag tror att man klarar sig långt med X2. Bestämmer mig sent vilka täcken som jag tar med mig i den här matchen. 

Precis som igår väljer jag att plocka med en hel del täcken. Nu är det bara hoppas att det skräller på sina håll. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.