21 juli, 2024

Europatipset 11/3: Analys och förslag

Ingen lycka i söndags då det blev bara tio rätt på systemet. Missarna kom i Real Madrid och Villarreal. Nya tag idag. Till den här kupongen kommer jag att använda mig av system R6-4-44 med en matematisk gardering. 

Kupongen ser intressant ut med en del svåra matcher. 

1. Liverpool-Atletico Madrid

Då matchen mellan City och Arsenal lottas kommer jag att helgardera den och köra 1X här. 

Returmöte i Champions League där Atletico vann den första matchen med 1-0. Liverpool har hackat på slutet innan seger i helgen mot Bournemouth hade laget tre raka förluster i tävlingsmatcherna. I helgen hamnade laget i underläge, men Salah och Mané såg till att det blev seger. Atletico i sin tur spelade oavgjort på hemmaplan mot Sevilla. En underhållande match som slutade 2-2. Liverpool gäller som favoriter både på kupongen och marknaden. Dock om Liverpool har en sämre dag kommer man bli straffade. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen och hoppas på en skräll. 

2. PSG-Dortmund 

Här är det inte mycket som talar för bortalaget, mer än att matchen spelas utan publik. PSG måste vände underläge 1-2. PSG spelade inte i helgen men laget krossade Lyon på bortaplan i cupen under förra veckan. Dortmund går starkt i ligan och skuggar Bayern i toppen. I helgen besegrade Borussia Mönchengladbach på bortaplan med 2-1. Med tanke på att finns andra spikförslag kommer jag ta med alla täcken i den här matchen. Dortmund ska man inte räkna bort. 

3. Manchester City-Arsenal 

City är säkert revanchsugna efter förlusten mot United i söndags. Arsenal i sin tur besegrade West Ham i helgen men spelet såg inte speciellt bra ut. City kommer att sträckas hårt på kupongen. Jag kommer att försöka få med mig alla täcken I den här matchen, men i skrivande stund har jag 1X. 

4. St Mirren-Hearts

Här har vi två lag som ligger sist och näst sist. Utan att fundera speciellt mycket eller analysera kommer jag att helgardera den här matchen. 

5. Sevilla-Roma

Mycket spännande möte i Europa League. Om vi börjar med Sevilla så tog sig laget vidare i förra omgången utan att vinna. 1-1 på bortaplan mot Cluj och 0-0 på hemmaplan räckte för att avancera. Roma i sin tur vann hemma med 1-0 och spelade 0-0 mot Gent. I ligan var Roma spellediga, medan Sevilla hade en tuff batalj med Atletico Madrid på bortaplan. Sevilla är starka på hemmaplan och jag tror inte laget förlorar här. Kan vara en fin spik, men i skrivande stund har jag 1X på den här matchen. 

6. Olympiacos-Wolverhampton

En vidöppen match tycker jag. Grekerna slog ut Arsenal Indien förra rundan, medan Wolverhampton slog ut spanska Espanyol. Hemmalaget föll i helgen Indien inhemska cupen mot PAOK på bortaplan. Trots 2-0 tidigt inmarschen orkade laget inte hålla hela vägen. Wolverhampton i sin tur spelade 0-0 i ligan mot Brighton. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen. Kan verkligen sluta hur som helst. 

7. LASK-Manchester United 

Ännu en match som på förhand är öppen tycker jag. Två lag i riktigt bra form sett till tävlingsmatcher. Hemmalaget har bara en förlust på åtta matcher, medan United kommer till matchen med tio raka utan förlust. Här kommer jag ta med alla täcken. 

8. Rangers-Bayern Leverkusen 

Rangers slog ut portugisiska Braga i den förra rundan. Leverkusen i sin tur var starkare sett över två matcher mot FC Porto. Rangers har i ligan två försluter, två segrar och en oavgjord på de fem senaste. Dessutom förlorade laget i cupen mot Hearts. Med andra ord kan formen vara på väg neråt. Leverkusen i sin tur flyger fram i ligan. Laget har fem raka segrar i ligan och ser man till alla tävlingsmatcher så har laget nio segrar och en oavgjord på de tio senaste matcherna. Här har jag i skrivande stund en helgardering, men jag tror att man klarar sig långt med X2. Bestämmer mig sent vilka täcken som jag tar med mig i den här matchen. 

9. Istanbul Basaksehir-FC Köpenhamn

Basaksehir leder den turkiska ligan och laget har förlorat tre matcher den här säsongen. Bara en förlust har laget på hemmaplan där man är otroligt svårslagna. I den förra rundan förlorade laget på bortaplan mot Sporting Lisabon, men vände på hemmaplan. Köpenhamn i sin tur svarade för en stark insats inte minst på bortaplan mot Celtic. Sammanlagt blev det 4-2 till Köpenhamn över två matcher. Nu tror jag dock att sagan tar slut. Basaksehir vinner här och jag kommer att spika hemmalaget. 

10. Eintracht Frankfurt-Basel

Frankfurt har en tyngre period i ligan och laget ligger sex poäng före Dusseldorf som ligger på en kvalplats. Laget har förlorat tre raka matcher och frågan är nu vad man kommer att prioritera. Ligan eller Europa League. Basel är ett lag som inte ska räcka till här sett över två matcher. Jag kommer i första hand att ta med 1X, men det är inte omöjligt att jag spikar hemmalaget. 

11. Inter-Getafe

Den här matchen spelas utan publik och kan påverka utgången helt klart. Inter är på pappret det bättre laget och borde vinna, men som sagt utan publik är speciellt att spela. Inter förlorade mot Juventus i helgen, medan Getafe kryssade mot Celta Vigo på hemmaplan. Jag kommer bestämma mig sent om jag ska ta med 1X eller spika hemmalaget. Utgång är 1X med matematisk gardering. 

12. Wolfsburg-Shakhtar Donetsk

Hemmalaget ska vara favoriter, men Shakhtar ska man ta på allvar. Det är ett bra lag i grunden och kan ta sig vidare sett till två matcher. Wolfsburg är i bra form och laget har åtta raka tävlingsmatcher utan förlust. I skrivande stund har jag 1X på den här matchen, men skulle hemmalaget hålla sig under 55% kommer jag att spika ettan. 

13. Köge-Hvidovre

Här är bjuds vi på en riktgt fin match från danska division ett. Nej jag skojar så klart. Två lag som jag aldrig hört talas om. Jag helgarderar den här matchen! 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.