21 juli, 2024

Topptipset 7/3: Analys och förslag

I 95-minuter satt mitt förslag med åtta rätt och det skulle ge 5500 koronor i kassan. Matchen mellan Marseille och Amiens stod 2-1 till hemmalaget där jag har spik ettan, men i den 95:e minuten kvitter Saman Ghoddos och förstörde kvällen.

Ännu surare att jag funderare på att ta med krysset i den här matchen med jag tyckte att att det var för mycket med ännu ett täcken. Ja med facit i hand hade det betalat sig bra, men nu istället fick jag bita i det sura äpplet. 

Nya tag idag då det finns möjligheter för fin utdelning. 

1. Arsenal-West Ham

Arsenal är givna favoriter i den här matchen om man ser till procenten. West Ham har varit under isen en längre period innan laget vann i den senaste omgången och det mot Southampton på hemmaplan. Arsenal kommer till den här matchen med fyra raka matcher utan förlust. Laget har en liten chans att nå Europa spel men för det krävs det segrar. West Ham spelar med kniven mot strupen och laget har samma antal poäng som Bournemouth som ligger på nedflyttningsplats. Eftersom topptipset skiljer sig en del från stryktipset kommer jag att ta med alla täcken här och hoppas på en skräll

2. Crystal Palace-Watford

En intressant match på förhand. Watford slog Liverpool i den senaste omgången och klev där med upp på säker mark. Watford är ett av lagen som har 27-poäng och kommer få fajtas för att undvika nedflyttning. Palace i sin tur kommer till den här matchen med två raka segrar. Innan dess var man riktigt kalla med åtta raka tävlingsmatcher utan en seger. Jag tycker att den matchen kan sluta hur som helst och jag kommer att ta med alla täcken. 

3. Sheffield United-Norwich

Båda lagen spelade i veckan i FA-cupen och båda lagen gick vidare. Sheffield United fick slita hårt mot Reading och vann tillslut i förläggning. Norwich i sin tur varnade jag för på Europatipset. Laget hittade styrka mot Tottenham och tog sig vidare efter avgörande i förläggningen. Här gäller det verkligen att avvakta och se vilka startelvor kommer till spel. I skrivande stund torsdag eftermiddag, sträckas hemmalaget hårt och gäller som klara favoriter. Med tanke på att Norwich har sex poäng upp till säker mark så måste man gå för en seger här. Hemmalaget i sin tur har vid en seger riktigt bra chans att utmana om topp 4-5 placeringarna. Här tar jag med mig 1X och hoppas på att bortalaget krigar till sig en pinne. 

4. Southampton-Newcastle

Oj Oj, vilken skitmatch egentligen. Southampton har åtta poäng upp till en femteplats, samtidigt har laget sju poäng ner till nedflyttning. Newcastle i sin tur har tio poäng upp till en femte plats och fem poäng ner till nedflyttning. Formmässigt har Southampton två segrar på de fem senaste matcherna, medan Newcastle har ingen seger på de fem senaste. Newcastle spelade i veckan i FA-cupen och vann med 3-2 mot West Bromwich på bortaplan. På stryktipset tog jag med 1X i den här matchen, men här kommer jag att chansa på en helgardering. 

5. Wolverhampton-Brighton

Wolverhampton blev en av mina spikar på stryktipset. Laget har övertygat under den här säsongen och i den senaste ligaomgången besegrade Tottenham på bortaplan med 3-2. Även i Europa League har laget avancerat vidare efter sammanlagt seger mot Espanyol. Brighton är iskalla för dagen och laget kommer till den här matchen med åtta raka matchen utan seger. Hemmalaget sträckas hårt på kupongen och på topptipset tar jag med mig 1X. 

6. Burnley-Tottenham

Tottenham är i fritt fall och här kan det vara aktuellt att ta bort Spurs helt. I veckan åkte laget ur FA-cupen efter förlust i förläggning mot Norwich. Burnley ligger två poäng efter Spurs och är obesegrade i fem raka matcher. I Tottenham är iskalla för dagen och jag kommer att chansa på 1X.

7. Charlton-Middlesbrough

En match med två lag som är svåra att analysera tycker jag. Charlton har något bättre form med två segrar på de fem senaste. Middlesbrough i sin tur har inte vunnit sedan början på januari. Med andra ord har laget tio raka matcher utan seger. Laget ligger trots det bara en pinne bakom Charlton. Här kommer jag att ta bort Charlton och hoppas på att X2 räcker. 

8. Swansea-West Bromwich

Här är West Bromwich favoriter men jag tycker att det finns liten skrälläge i den här matchen. West Bromwich har imponerat stort den här säsongen och laget har förlorat bara fem matcher den här säsongen. Senaste förlusten kom i den senaste omgången och det på hemmaplan mot Wigan. Swansea har haft en tung period av en del kryssmatcher. Det har gjort att laget tappat i toppstriden och befinner sig inför den här omgången på en nionde plats. Det finns dock kapacitet hos Swansea att slå vilket lag som helst. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.