22 maj, 2024

Europatipset 1/3: Analys och förslag

Jackpott på söndagens kupong. Här kommer mina tankar kring alla matcher. 

1. Everton-Manchester United

En mycket intressant match på förhand. Manchester United ser ut att vaknat på sistone, både i ligan och Europa spelet. I veckan körde laget över Clubb Brügge i returen och kommer till den här matchen sju raka tävlingsmatcher utan förlust. Everton i sin tur har en förlust på de sex senaste matcherna. Förlusten kom i den senaste omgången mot Arsenal på bortaplan. Everton har en liten chans att haka på i striden om en Europa League plats, då man är fem poäng efter United i tabellen. United i sin tur jagar Chelsea som ligger på en fjärde plats. Jag kommer förmodligen att ta med alla täcken i den här matchen, men det kan vara smart att bestämma sig och välja sida i den här matchen med tanke på hur procenten ser ut. 

2. Tottenham-Wolverhampton 

Här vill man helst måla på alla täcken utan att fundera speciellt mycket på. Dock kommer nog inte mina pengar att räcka till. Därför kommer jag förmodligen att ta med X2 i den här matchen. Tottenham har en del skadebekymmer. Wolverhampton kommer till den här matchen med en förlust i ryggen då laget föll mot Espanyol på bortaplan i returen till Europa League. Eftersom Wolverhampton vann den första matchen med 4-0 så vilades en del  spelare i veckan. Jota har hittat målformen och mot Tottenham som har haft svårt att hålla nollan finns det chans för nya mål. Jag kommer att bestämma mig sent hur jag gör med den här matchen. Just nu har X2, men inte omöjligt att jag tar med alla täcken om pengarna räcker till. 

3. Aston Villa-Manchester City

Ligacupen ska avgöras. Hur jag  än vrider och vänder på det så har jag svårt att se att City inte vinner den här matchen. Med det sagt kommer jag att spika City oavsett vad procenten hamnar på. 

4. Real Madrid-Barcelona

Matchen som förmodligen avgöra vart guldet kommer att hamna. Här har vi Real Madrid som är pressade att vinna med tanke på att laget ligger två poäng efter Barcelona. Barcelona spelade i veckan i Champions League och det mot Napoli på bortaplan. En match som slutade 1-1. Real Madrid i sin tur förlorade i veckan mot Manchester City med 2-1. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. 

5. Espanyol-Atlético Madrid

Espanyol ligger sist i ligan med bara en seger på de fem senate matcherna. Laget har fem poäng upp till säker mark och jag har svårt att tro att laget kommer att fixa det hela. Den här säsongen har Espanyol tagit bara en seger på hemmaplan, men har fyra matcher utan förlust på hemmaplan. Atlético Madrid ligger trea i tabellen, men lagen som ligger bakom är på jakt. Jag tror att det räcker att ta med X2 i den här matchen. 

6. Mallorca-Getafe

En mycket intressant match på förhand där Getafe fajtas om topp fyra platserna. Mallorca i sin tur ligger under nedflyttningsstrecket med två poäng upp till Celta Vigo som ligger på säker mark. Getafe spelade i veckan i Europa League och det blev förlust på bortaplan mot Ajax med 2-1. Trots förlusten gick laget vidare. Här tror jag många tittar på Getafes tabellplacering, men jag tror att en reaktion kan komma. Laget har i ligan förlorat två raka matcher och det mot Sevilla och Barcelona. Här kommer jag förmodligen att ta med alla täcken, men det kan vara aktuellt att ta bort Getafe och satsa på 1X. 

7. Bordeaux-Nice

Två lag med tveksam form drabbar samman. Kollar man på dessa två lag så är det omöjligt att välja sida. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen utan att analysera det hela. 

8. Lyon-St.Etienne

Lyon är stora favoriter i den här matchen och sträckas hårt på kupongen. Lyon är det bättre laget och ser vi på St.Etienne form så kan vi konstatera att laget har fyra förluster och en oavgjort på de fem senaste. I veckan besegrade Lyon på hemmaplan Juventus i Champions League. Jag tycker att det är svårt att inte spika Lyon även om procenten är höga. 

9. Nantes-Lille

Sex poäng skiljer lagen mellan och Lille ser ut att sträckas mer trots bortaplan. Laget har förvisso fin form med fyra segrar och en förlust de sensate fem matcherna och laget jagar en tredje plats. Nantes i sin tur kommer till den här matchen med tre raka utan förlust och vid en seger har man chansen att haka på i striden om Europa platserna. Ser man på hemma och bortaspelet så är det omöjligt att välja sida här. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen. 

10. Lepzig-Bayer Leverkusen

Spännande match på förhand med två lag som är i form. Ser vi på marknaden så är Leipzig stora favoriter och jag tycker kanske att man är för stora favoriter med tanke på Leverkusens form. Laget har en förlust på de fem senaste ligamatcherna och i veckan gjorde man en stark insats när man vann mot Porto på bortaplan. Det är väl det som är nackdel här att Leipzig inte haft någon match i veckan och kommer helt utvilade till den här fajten. Leverkusen ligger sex poäng efter serieledaren Bayern München, medan Leipzig är en pinne bakom München. Här tror jag inte någon av lagen är nöjda med en poäng och därför kommer jag att köra 1 2 på den här matchen. 

11. Werder Bremen-Eintracht Frankfurt

Den här matchen kommer att lottas och här är det bara att ta med alla sträck så man är på den säkra sidan. 

12. Ajax-AZ Alkmaar

Seriefinal i Holland. Ajax leder ligan och det tre poäng före Alkmaar. Ajax har förlorat bara en match på hemmaplan den här säsongen och på kupongen sträckas man hårt. Alkmaar är dock ligans bästa bortalag och här kommer jag att försöka fälla storfavoriten. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen, men det kan bli aktuellt att ta bort Ajax helt faktiskt. Jag tror att här kan det skrälla. 

13. FC Köpenhamn-Aalborg

Ännu en stor favorit på kupongen i form av Köpenhamn. Köpenhamn svarade för en fin insats i veckan när laget besegrade Celtic på bortaplan och avancerade i Europa League. I ligan har laget redan säkrat en plats i slutspelet och frågan är om man kommer att vila några viktiga spelare i den här matchen. Aalborg ligger på sjätte plats i tabellen och det är sista platsen som säkrar spel i slutspelet. Dock finns det tvålag bakom som ligger bara tre poäng bakom. Aalborg slog Bröndby i den senaste omgången och det finns kapacitet i det här laget. Jag kommer att försöka få med mig alla täcken i den här matchen, men i skrivande stund räcker pengarna till 1X. 

Som vanligt kan mina utgångstips att ändras under söndagen beroende lite på hur procenten hamnar i de olika matcherna.  

Lycka till vid rygg. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.