25 april, 2024

Topptipset 2/3: Analys och förslag

Dagens kupong innehåller en hel del favoriter. Med andra ord kan utdelningen bli låg. 

1. Portsmouth-Arsenal

FA-cup möte mellan hemmastarka Portsmouth mot Arsenal. Här kan ni avvakta för att se hur Arsenal kommer att ställa upp i den här matchen. Skulle Arsenal vila en del viktiga spelare så kan vi se en skräll i den här matchen. Portsmouth slåss i toppen av League One och har varit riktigt bra hemma på Fratton Park hela säsongen. Inte en enda förlust har det blivit och laget som har vunnit 14 av sina 15 senaste hemmamatcher. Jag tar mig mig alla täcken i den här matchen. 

2. Sampdoria-Verona

Den här matchen kommer att lottas. Fördelningen är 6-5-5 vilket gör att vi måste helgardera den här matchen. 

3. Middlesborugh-Nottingham 

Hemmalaget är iskalla och har inte vunnit en match de senaste två månader. Här ser dessutom en av Jonathan Woodgates bättre spelare, anfallaren Ashley Fletcher, borta från spel. Nottingham är ett speciellt lag som lyckas ta sina poäng utan att för den delen dominera några matcher. Laget vinner sina matcher genom ett gediget försvarsspel och effektivitet. Hemmalaget ligger alltså på nedflyttningsplatsen med två poäng upp till säker mark. Ser vi på oddsmarknaden så är det jämna odds i den här matchen, men Nottingham sträckas hårt och kan bli överstreckade här. Jag tar med alla täcken i den här matchen. 

4. Sandviken-Djurgården

Här handlar det om Svenska Cupen och här kan jag inget annat än att spika Djurgården. Det ska vara helt enkelt klasskillnad i den här matchen. 

5. FC Midtjylland-Sönderjyske

Här kommer min nästa spik. Hemmalaget går mot serieseger Med en match tillgodo på Köpenhamn leder de med sex poäng. Hemmalaget har imponerat defensivt under den här säsongen. Sönderjyske placerar sig i nedre ingenmansland och kommer få svårt här. Trots att hemmalaget sträckas hårt kommer jag att spika den här matchen. 

6. Santa Clara-Porto

Porto åkte ur Europa League mot ett för bra Leverkusen och kan nu lägga all fokus på ligan. Porto ligger och jagar Benfica och det kommer bli dessa två lag som gör upp i guldet. Här kan man spika tvåa, då Porto är det bättre laget. 

7. Hannover-Kiel

Hemmalaget är indragna i bottenstriden och tar emot Kiel här. Kiel ligger i mitten av tabellen och har egentligen inte mycket att spela för. Även här tar jag med mig alla täcken, trots att 1X räcker långt. 

8. Paris FC-Lens

Spännande möte i andra ligan i Frankrike. Hemmalaget kommer till den här matchen med tre raka segrar, vilket gjort att laget klättrat upp på säker mark i bottenstriden. Lens i sin tur har tappat i toppstriden efter tre raka matcher utan seger. Jag tycker att den här matchen är svårbedömd och jag kommer att ta med alla täcken. 

Lycka till vid rygg. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.