20 maj, 2024

Topptipset 3/3: Analys och förslag

Tråkigt igår att Djurgården som ledde mad 2-0 tappade det hela och gjorde att mitt förslag stannade på sju rätt. 

Idag har vi en intressant kupong där vi har en del matcher från olika länders cupspel. 

1. Chelsea-Liverpool 

Här behöver man avvakta till startelvorna kommer. Liverpool har roterat mycket i cupen och frågan är hur Klopp kommer att göra i den här matchen. Efter att Liverpool varit obesegrade i ligan den här säsongen åkte laget på första förluster och det på bortaplan mot Watford. Laget har dessutom är del spelare borta Henderson, Keïta och Milner är tveksamma till spel. Chelsea åkte på en rejäl smäll mot Bayern München i Champions League. I helgen räddade laget en poäng på bortaplan mot Bournemouth. 

2. West Bromwich-Newcastle 

West Bromwich leder Championship och laget kan vara på väg till Premier League. Laget var obesegrade i sex raka matcher, men i helgen blev det förlust på hemmaplan mot Wigan. Newcastle i sin tur har tveksamt form och laget har fått med sig betydligt mycket mer poäng sett till hur spelet har sett ut. Här kommer jag förmodligen att ta med alla täcken, men det kan vara aktuellt att gå emot Newcastle helt. 

3. Reading-Sheffield United

Reding är ojämna i ligan där laget vinner och förlorar mer eller mindre varannan match. Nu ställs man mot Sheffield som gjort en kanon säsong så här långt. Sheffield är självklara favoriter, men även här behöver man se startelvan innan man bestämmer sig för att spika Sheffield. 

4. Schalke O4-Bayern München

Schalke är helt under isen i ligan. Laget har inte vunnit sedan början på januari månad. Bayern är klara favoriter i den här matchen och om laget kommer med ordinarie lag så är det bara att spika Bayern trots bortaplan. 

5. Ipswich-Fleetwood

Ipswich har tappat konceptet helt i ligan. Med bara en seger på de fem senaste matcherna har laget tappat från att vara topplag till att inför den här gången befinna sig på en nionde plats. Fleetwood i sin tur är på väg åt motsatt håll. Laget har nio raka matcher utan förlust och nu kan man vara med och fajtas om kvalplatserna. Jag kommer förmodligen att ta med alla täcken i den här matchen, men X2 kan räcka långt. 

6. Exeter-Crewe

Här möts tvåan mot trean. Två lag med samma form, och två lag där bortalaget har en pinne mer i tabellen. Exeter har förlorat bara en match den här säsongen och Crewe är inte lika starka på bortaplan som hemma. Jag kommer att bestämma mig sent hur jag gör här. Det kan vara smart att spika hemmalaget, men förmodligen kommer alla täcken att tas med. 

7. Swindon-Scunthorpe

Hemmalaget är stora favoriter här och kommer att sträckas hårt på kupongen. Med tanke på att Swindon spelar om serieseger och att bortalaget inte har något att spela för, kommer jag att köra 1X på den här matchen. Tycker att krysset rensar bra på kupongen. 

8. Plymouth-Grimsby

Plymouth är topplag och har fyra poäng upp till serieledaren Swindon. Grimsby i sin tur befinner sig i ingenmansland och har inget att spela för trots att många omgångar återstår i ligan. Här kan det vara smart att spika hemmalaget, beroende lite på hur procenten ser ut. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.