22 maj, 2024

2019-07-13: Speltips

Två speltips senast i tisdag där båda spelen bommades. Jag tippade underspel i både Ararat-AIK och FK Sarajevo-Celtic. 

Den här lördag bjuds vi på en del intressanta matcher. Jag har kollat på följande spel.

Dagens första speltips:

Örgryte-Östers IF (Sverige, Superettan)

Tips: 1 asian handicap -0.25

Odds: 1.90

Spelbolag: Bet365

Insats: 20kr

Två lag som är i stor behov av tre poäng nu när Superettan återstartar. Örgryte har gjort det bra under våren och laget har häng på topplagen inför hösten. Öster i sin tur är det motsatta. Laget ligger på näst sista plats med bara elva inspelade poäng. Laget dock bara två poäng upp till GAIS som ligger på säker mark. Örgryte i sin tur ligger på en sjätte plats i tabellen, men laget är bara tre poäng efter Mjällby på en andra plats. Öster avslutade våren med fyra raka kryss matcher, medan Örgryte i sin tur avslutade med tre segrar och en oavgjord match. Här tycker jag talar det mesta för en hemma seger, inte minst med tanke på att Öster varit svaga på bortaplan under våren, medan Örgryte har förlorat bara en match på hemmaplan den här säsongen. Mitt spel här blir att hemmalaget vinner med asian handicap -0.25. 

Dagens andra speltips: 

IK Brage-Brommapojkarna (Sverige, Superettan)

Tips: Under 2.5 mål i matchen

Odds: 2.05

Spelbolag: Bet365

Insats: 15kr

Toppen mot botten i den här matchen. Brage ligger på en tredje plats efter en fin genomförd vårsäsong. Under våren har laget förlorat två hemma och två bortamatcher. Brommapojkarna ligger sist inför omstarten och om laget inte ska åka ur måste man börja plocka segrar. Under våren har laget vunnit bara två matcher. Båda dessa lag är målsnåla när det kommer till hemma, respektive bortaplan. Brage har på sju hemmamatcher 8-3 i målskillnad. BP i sin tur har spelat sex bortamatcher och har 7-9 i målskillnad. Med tanke att båda lagen behöver tre poäng kan jag tänka mig att det blir en avvaktande matchbild. Jag tror att ingen av lagen vill bjuda den andra på något gratis här. Mitt spel här blir under 2.5 mål i matchen till 2.05 gånger insatsen. 

Dagens tredje speltips: 

AIK-Elfsborg (Sverige, Allsvenskan)

Tips: 1

Odds: 1.79

Spelbolag: Unibet

Insats: 20kr

AIK har halkat efter Malmö FF i tabellen och inför den här omgången är det sex poäng upp till första plats. AIK har dock sagt att klubben kommer att prioritera kvalspel till Champions League och i veckan förlorade man på bortaplan mot Ararat från Armenien med 2-1. AIK gjorde för vissa en bra match där man fick en man utvisad i början av matchen och dessutom en straff emot sig. Elfsborg känns att tappat fart helt känns det som. Laget hade svårt att vinna strax innan uppehållet och i omstarten blev det bara en poäng på hemmaplan mot Helsingborg. Laget har tagit bara en seger på de sju senaste matcherna. Trots att AIK har returen i kvalet att tänka på så tror jag att man vinner här mot ett Elfsborg som känns uddlöst. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.