24 juli, 2024

2024-07-06: Allsvenkt trippel

Idag är det äntligen dags för Allsvenskt fotboll igen. EM i all ära men visst har man saknat Allsvenskan. Undertecknad ska försöka att ge er en del speltips inför omstarten. I det här inlägget bjuder jag på en trippel.

Elfsborg tar emot Brommapojkarna på hemmaplan. Här tycker jag att Elfsborg blivit lite väl stora favoriter. Det är ett Elfsborg som vi inte vet riktigt var de står. Att det finns höjd i det här laget är ingen som tvivlar på men deras vårsäsong är inte alls godkänd om ni frågar mig. Sedan det blev klart att Jimmy Thelin skulle lämna laget så känns det som att Elfsborg gått och stampat i väntan på att uppehållet skulle komma och att Oscar Hiljemark skulle ta över.

Elfsborg parkerar på en nionde plats i tabellen med 16-poäng. Laget är därmed sju poäng efter Mjällby som ligger på en tredje plats vilket i sig ger spel i Europa. Inför den här säsongen var Elfsborg ett av lagen som jag tippade skulle fightas om Europa platserna. Ser vi på tabellen så är det närmare kvalplats än en tredje plats.

Brommapojkarna i sin tur ligger en poäng bakom Elfsborg och med tanke på vilka resurser som BP har så får vi sägas att vårsäsongen varit helt okej. Brommapojkarna har ett grundspel som håller i Allsvenskan och i den sista omgången innan uppehållet tog man poäng av Malmö FF.

Trots att Elfsborg i grunden är ett bättre lag så tycker jag att det finns en del frågetecken innan man kan spela på Elfsborg. Oscar Hiljemark kommer behöva tid att sätta sitt prägel på det här laget och spelarna kommer behöva tid att komma in i det hela. Med det sagt så tror jag att Brommapojkarna har en bra chans att ta med sig någon poäng från den här matchen. För att säkra upp det hela så tycker jag att +0.75 asian handicap på BP är ett bra spel.

Lördagens andra match är mellan Mjällby som på hemmaplan tar emot Sirius. Även i den här matchen har jag ett spel.

Mjällby har överraskat alla under våren och inför omstarten hittar vi laget från Listerlandet på en tredje plats. Mjällby har under våren spelat efter sina resurser och trots att deras spel är relativt ”primitiv” har man plockat 23-poäng. Med det sagt kan vi konstatera att Mjällby inte har någon panik när det kommer att värva spelare inför hösten. Det sänder mig signaler att man inte räknar med att finnas med i någon toppstrid men inte heller kommer att vara inblandade i bottenstriden. Mjällby avslutade våren genom att besegra IFK Värnamo på bortaplan med 2–1.

Sirius i sin tur inledde serien knackigt men spelade upp sig och avslutade vårsäsongen ändå på ett bra sätt. Under den första delen av säsongen har Sirius haft svårt i det offensiva spelet. Den stora anledningen att laget skrapat ihop 15-poäng heter försvarsspelet. Laget har på 12-omgångar släppt in 17-mål.

Med tanke på att även Mjällby är starka defensivt så har svårt att se den här matchen spåra ur. Jag tycker att under 2.5 mål är ett bra spel.

Sista matchen i min trippel blir mellan AIK som på hemmaplan tar emot Kalmar FF.

Inför omstarten parkerar AIK på en åttonde plats i tabellen efter att avslutet våren riktigt dåligt. Under uppehållet valde Henning Berg att lämna sin post och tillsvidare kommer AIK att ledas tillsvidare av Henok Goitom.

I genrepet inför återstarten fick vi se AIK spela med tre backslinje och frågan är om man kommer att spela så även i Allsvenskan. Just defensiven har varit AIK:s problem under våren och ska AIK klättra i tabellen gäller att den delen blir klart bättre.

Även Kalmar har blivit av med tränare under uppehållet. Henrik Jensen lämnade laget för jobb i England. Liksom AIK har Kalmar släppt in en hel del mål. Laget har envisats att spela sig ur första pressen och det har lett till en hel del insläppta mål. Jag har under våren skrivit att Kalmars truppnygge är i grunden fel. Många äldre spelare som passerat bäst före datum.

Med tanke på att båda lagen haft usla defensiv så kan jag tänka mig att man kommer att prioritera att inte släppa in något mål. Jag tror på en tajt match och under 3 mål är enligt mig ett bra spel.

Allsvenskt trippen

Elfsborg-Brommapojkarna

Tips: 2 asian handicap +0.75

Mjällby-Sirius

Tips: Under 2.5 mål

AIK-Kalmar

Tips: Under 3 mål asian lines

Odds: 6.79@Bet365

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.