19 september, 2024

2024-08-10: Allsvenskt trippel

Under lördagen drar den 18:e omgången av Allsvenskan igång och då var det dags för en ny Allsvenskt trippel. Förra veckan satt två av tre matcher, där jag missade under 3 mål i matchen mellan Kalmar och Hammarby.

Veckans första spel hämnar jag från Halmstad som på hemmaplan tar emot Malmö FF. Halmstad kommer till den här matchen med en seger på de fem senaste. Segern kom på hemmaplan mot IFK Värnamo för två omgångar sedan. I den senaste omgången föll man tungt på bortaplan mot Brommapojkarna. Brommapojkarna var det bättre laget och efter två sena mål i den första halvleken kunde man lägga grunden till den segern.

Laget har inte efter uppehållet hittat till det spelet som man periodvis hade under våren. Efter bara tre av femton möjliga poäng har laget blivit indragna i bottenstriden där man har tre poäng mer än IFK Värnamo som ligger på kval.

Malmö i sin tur kommer till den här matchen som serieledaren men efter uppehållet har MFF förlorat två matcher i Allsvenskan. Förlusterna har kommit mot Mjällby på bortaplan och Sirius på hemmaplan. Dessutom förlorade laget i kvalet till Champions League mot Klaksvik på bortaplan. Tur nog att man vann med 4–1 på hemmaplan och kunde därmed ta sig vidare. I veckan spelade man 2–2 mot PAOK på hemmaplan.

Här förväntar jag mig ett Malmö som kommer att föra spelet och ett Halmstad som kommer säkert att backa hem och försöka att inte bjuda på något gratis. Med tanke på att Malmö är mitt i ett viktig kval och med tanke på att det finns saker som inte stämmer helt hundra i laget så skulle inte jag bli förvånad om man får svårt här. Vi vet att Halmstad på hemmaplan kan ställa till det för vilket lag som helst. Mitt spel här blir under 3.5 mål.

Nästa spel hämtar jag från matchen mellan Norrköping och Västerås. Även här står viktiga poäng på spel och det känns lite som om Västerås inte vinner här så har tåget gått.

Norrköping har tagit klivet upp på säker mark efter tre raka segrar. Trots tre raka segrar och tre raka hållna nollor så tycker inte jag att Norrköping ser speciellt bra ut rent spelmässigt. Laget avslutade våren på sämsta möjliga sätt genom att ta en poäng på sex matcher. Omstarten började illa även det med två raka förluster mot Djurgården och just Västerås. Men därefter har man slagit Halmstad, Kalmar och senast GAIS.

Under våren har det pratats mycket om att Västerås spelade bra fotboll men fick inte med sig poäng då skärpan i sista delen saknades. Under sommaren har en del nya spelare kommit in men jag tycker att Västerås ser sämre ut efter omstarten än innan. Efter omstarten har laget vunnit mot Norrköping och tagit poäng mot Göteborg. I övrigt har det blivit fyra förluster.

Här tror jag att båda lagen kommer att vara måna om den poängen man har från start. Jag har svårt att se den här matchen med många mål. Norrköping har hittat någon form av stabilitet i defensiven medan Västerås har fortsatta problem med offensiven. Mitt spel i den här matchen blir under 3 mål asian lines.

Sista spelet hämtar jag från matchen Elfsborg och GAIS. Här har vi två lag som är med och utmanar om topplaceringarna. Inte minst GAIS som ligger tre poäng efter Hammaby på en tredje plats. Elfsborg i sin tur är tre poäng efter GAIS i tabellen och efter uppehållet har man gått starkt. Oscar Hiljemark har tagit över tränar uppdraget efter Jimmy Thelin. Under honom har Elfsborg vaknat på nytt och öst in mål efter uppehållet. Dessutom har laget gått vidare i kvalet till Europa League. I veckan spelade man första mötet mot Rijeka i en match som slutade 1–1. Skulle Elfsborg slå ut Rijeka då är man garanterad spel i Conference League. Returen mot Rijeka spelas nästa vecka. Elfsborg har varit spel lediga i Allsvenskan och i den senaste omgången föll laget mot Djurgården på hemmaplan. Det är laget enda förlust efter uppehållet.

GAIS i sin tur har hittills gjort en kanon säsong men efter uppehållet har det gått lite tyngre. I omstarten blev tog laget en poäng på hemmaplan mot Hammarby. Därefter förlorade man mot Sirius på bortaplan. Sex påäng tog laget i dubbelmötet med AIK och i den senaste omgången föll man på hemmaplan mot IFK Norrköping.

Med tanke på att Elfsborg befinner sig mitt i brinnande kval så tror jag att det finns goda möjligheter för GAIS att skrälla här. Jag väljer dock att ta säkrare spel. Mitt spel här blir att GAIS vinner med asian handicap +1.

Allsvenskt trippel

Halmstad-Malmö

Tips: Under 3.5 mål

Norrköping-Västerås

Tips: Under 3 mål asian lines

Elfsborg-GAIS

Tips: 2 asian handicap +1

Odds: 4.21@Bet365

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.