30 april, 2024

MFF fick med sig 2-2 inför returen

Malmö FF var illa ute mot Domzale, men trots underläge två gånger om lyckades MFF få med sig 2-2 inför returen nästa vecka i Malmö.

Malmö FF tog sig vidare till andra kvalomgången i Europa League efter att ha vunnit med totalt 11–0 mot Ballymena United, Nordirland. Slovenska Domzale bjöd på tuffare motstånd – och tog ledningen två gånger om.

Rasmus Bengtsson såg till att Malmö kunde gå till pausvila med ett oavgjort resultat, 1–1. Backen nådde högst med huvudet efter en hörna och skarvade in kvitteringen via en Domzalespelare.

Men Malmö kunde inte pusta ut länge efter halvtidsvilan – bara tre minuter in i andra halvleken tog slovenerna återigen ledningen. Dock så lät inte kvällens andra kvittering vänta på sig.

Fyra minuter efter 2–1, gjorde Marcus Antonsson 2–2 efter fint inspel från Oscar Lewicki på högerkanten.

Domzale var nära ännu ett mål, men en vass räddning av Johan Dahlin med kvarten kvar stoppade slovenerna från att ta ledningen en tredje gång. Malmö hade flera halvchanser till att göra 3–2, men fick inte in bollen.