19 september, 2024

2024-08-31: Speltips, inför IFK Värnamo-AIK

I den 21:a omgången av Allsvenskan tar IFK Värnamo emot AIK på hemmaplan.

Det har hänt en del i IFK Värnamo under senaste veckorna. Först fick tränaren sparken och därefter även sportchefen. Man kan säga att sedan Kim Hellberg lämnat för Hammarby har saker och ting gått åt fel håll. Lagets senaste seger kom mot IFK Göteborg i omstarten av Allsvenskan i början av Juli månad. Efter det har laget spelat sju matcher i Allsvenskan där man plockat tre poäng via tre oavgjorda matcher.

I den senaste omgången räddade laget en poäng på bortaplan mot Häcken. Värnamo ligger på en 14:e plats i tabellen med 20 poäng. Lagen på säker mark i form av Norrköping, Göteborg och Halmstad har som mest tre poäng mer än Värnamo.

AIK i sin tur har hittat formen och kommer till den här matchen med fyra raka segrar. AIK:s säsong har gått från katastrof till att man börjar drömma om spel i Europa till nästa säsong. AIK ligger fyra poäng efter Hammarby som ä trea. Det var många som trodde att AIK skulle vara inblandade i det absoluta bottenstriden efter två raka förluster mot GAIS i slutet av Juli. Efter det har man som sagt vunnit fyra raka matcher och det mot Västerås borta, Mjällby hemma, Djurgården borta och i den senaste omgången besegrades Brommapojkarna på hemmaplan med 2-1.

Med tanke på tabelläget så tror jag att vi kommer se en tillknäppt match. Mitt spel här blir att AIK inte förlorar matchen och att det inte blir fyra mål i matchen. Det spelas till 1.66 gånger insatsen.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.