25 april, 2024

Drömstart för ÅFF, så var matchen minut för minut

ÅFF-Värmbol 3-0 SLUT

90 min Domaren blåser av matchen och vi kan konstatera att ÅFF fått en mycket fin start på den här säsongen. Intervjuer, tankar och annat kommer under kvällen och morgondagen.

Tack till er alla som följde liverapporteringen.

88 min Vi närmar oss slutet av den här matchen som hemmalaget leder med 3-0 och kontrollerar fullständigt.

84 min Värmbol får en hörna efter att Pettersson nickat undan ett inlägg. Hörnan nickas dock bort av försvaret.

80 min Gästerna hittar ett avslut genom Matthias Karjalainen vars skott går högt över.

74 min Patrik Gustavsson har gjort ett bra inhopp och varit inblandat i en del framåt. Dock lite oskärpa hos Gustavsson i det allra sista momentet.

73 min Bra anfall av ÅFF när Gustavsson tar sig runt på vänstersidan och slår ett hårt inlägg som så när når fram till Olsson.

65 min Öhrn och Binns fixar en hörna. Hörnan kommer från högersidan, men gästernas försvar rensar undan bollen.

61 min Pettersson slår en lång boll mot Gustavsson, dessvärre är bollen lite för brant för Gustavsson.

60 min Adrian Pettersson in istället för Ishmael Koroma.

58 min William Westerholm har kommit in i spel för ÅFF.

57 min Värmbol har en del boll i inledningen av den andra halvleken, men har svårt att komma igenom ÅFF:s försvar som ser riktigt bra ut.

53 min Nytt anfall av ÅFF där just Öhrn hittar fram till Olsson som skarvar bollen mot Binns. Gästernas målvakt hinner dock ut och plockar bollen framför fötterna på Binns. Andra halvleken är igång.

50 min Jag har missat att Lucas Öhrn kommit in i halvtid och ersatt Anton Hallstensson. Kul att Öhrn är tillbaka på plan efter en långt tid skadefrånvaro.

49 min ÅFF kommer i ett anfall genom inhopparen Olsson. Olsson vänder på spelet och hittar Patrik Gustavsson som tar sig ner mot kortlinjen och spelar in bollen framför målet, men hittar inte fram till Stejdahl som fanns i bra position.

Byten i ÅFF: Ut: Plakalo, Abukar, Skarp, Rambin, IN. Patrik Gustavsson, Max Olsson, Ryan Binns.

Andra halvleken är igång.

Tränaren Rickard Johansson har aviserat en del byten i halvtid. Jag återkommer kring det när den andra halvleken sparkar igång.

Sammanfattning av första halvleken:

ÅFF klart det bättre laget i den första halvleken. Överraskande bra passningspel för att vara första träningsmatchen. Adam Egnell styrde och ställde på mittfältet och imponerade i den första halvleken.

45 min Domaren blåser av den första halvleken som hemmalaget leder med 3-0. Jag återkommer om ca 10-15 min när det är dags för den andra halvleken.

44 min Bra anfall av ÅFF där Rambin tar sig förbi sin försvarare och in i straffområdet. Rambin skjuter klockrent i stolpen. Mycket nära 4-0.

38 min ÅFF kontrollerar händelserna. Egnell på mitten har gjort det riktigt bra så här långt. Han styr och ställer på mitten.

32 min Alem Plakalo kommer fri med målvakten. Plakalo rundar målvakten men får bollen lite för långt ifrån sig och en förvarare hinner rensa bollen.

ÅFF verkligen imponerar spelmässigt. Efter ett långt anfall hittade Stejdahl fram till Plakalo. Plakalo felvänd lägger upp bollen för Daniel Rambin som från distans placerar in 3-0.

29 min MÅÅÅÅLLLL

23 min ÅFF äger matchen just nu. Genom bra försvarsspel tillåter man inte Värmbol skapa något framåt.

18 min ÅFF vinner boll igen högt upp på offensiv planhalva. Bollen till Plakalo som ordnar en hörna. Kort hörna från ÅFF, inlägg från högersidan mot Plakalo som blir avblåst för frispark.

17 min ÅFF pressar högt och Värmbol slå ifrån sig. Bollen kommer till Egnell som testar från distans, men bollen smiter en bit utanför målet.

15 min ÅFF klart det bättre laget under inledningen av den här matchen. Laget spelar aggresvit försvarsspel högt upp i banan och tillåter inte gästerna skapa något ordnat spel.

ÅFF startar så här: Henrik Gustavsson, Anton Hallstensson, Ishamel Koroma, Andreas Johansson, Oscar Stendahl, Theodor Skarp, Ludvig Holmertz, Khalid Abukar, Adam Egnell, Daniel Rambin, Alem Plakalo.

10 min Värmbol kommer i ett anfall genom Vedran Benca som tar sig in i straffområdet och testar skott. Skottet blockeras av Andreas Johansson.

I den 8:e minuten ökar ÅFF på till 2-0. Bra slagen frispark av Ludvig Holmertz hittar fram till Koroma på bortre stolpen. Koroma vräker sig fram och nickar in 2-0.

8 min MÅLLLLLLL

I den 5:e matchminuten tar ÅFF ledningen. Efter ett fint anfall slår Anton Hallstensson ett inlägg, som Khalid Abukar från nära håll nickar in.

5 min MÅÅÅLLLLLL

2 min Avvaktande inledning på matchen. Startelvorna kommer strax. Dessvärre trodde jag att matchen skulle sändas på Corren eller på officiell hemsidan, men eftersom så inte är fallet bjuder jag er läsare på liverapportering.