22 maj, 2024

Seger för ÅFF i första träningsmatchen

Tidigare idag besegrade Åtvidabergs FF division 2-laget Värmbols FC. 

Adam Egnell gjorde sin första framträdande i ÅFF-tröja i segermatchen som slutade med ÅFF-seger 3-0  

Egnell gjorde en riktigt bra insats på centrala mittfältet. Han styrde spelet på ett imponerande sätt och kan bli en stor tillgång för oss under den här säsongen.

– Adam är en smart spelare och gjorde det bra under den första halvleken. Han kom dock bort i den andra när han fick spela lite mer offensivt.

I den första halvleken spelade unge Egnell som sittande mittfältare och det var just på den positionen som han imponerade.

– Jag tycker att vi gör en bra första halvlek. Vi spelade just det spelet som vi pratade om att vi skulle göra. Själv kunde jag ha gjort bättre ifrån mig i den andra halvleken. Det kändes som att jag kom bort från matchen, sade Egnell efter matchen.

Det var inte bara Egnell som imponerade i matchen mot Värmbol. Jag tycker att defensiven fingerade riktigt bra och Värmbol skapade inte någon riktigt het målchans.

Oscar Stejdahl fick spela tillsammans med Egnell som sittande mittfältare och gjorde det riktigt bra. Det är just en position som ÅFF behöver hitta en ersättare till Christoffer Karlsson.

– Min egen insats är okej. Jag tycker att vi gör en bra match även om andra halvleken inte är lika bra som den första. Det finns självklart en del att slipa på, men vi måste vara nöjda med vår prestation eftersom det är första matchen, sade Stejdahl efter matchen.

ÅFF gjorde två snabba mål i inledningen av matchen. Tredje målet kom efter en halvtimme spel och då var matchen mer eller mindre vunnet.

– Vi fick en riktigt bra start. Kul att vi gör två mål på saker som vi har tränat på under vintern. Jag tycker att vi gör det bra i den första halvleken, men vi borde ha skapat fler chanser i den andra halvleken, konstaterade tränaren Rickard Johansson.

Så var matchen minut för minut

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.