21 maj, 2024

ÅFF föll mot IFK Norrköping

Vi förlorade på hemmaplan mot IFK Norrköping med 0-2. Trots förlusten var tränaren Rickard Johansson hyfsat nöjd med matchen.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Det är självklart att det svider att förlora en match, men ser vi till vår prestation så ska vi vara nöjda. Det stor skillnaden är att IFK sätter sina chanser och vi gör det inte, sade Johansson efter matchen

Den första halvleken bjöd på underhållande spel där vi skapade två-tre riktigt bra chanser, men lyckades inte hitta rätt bakom David Mitov-Nilsson i IFK-målet.

I den 32:a minuten tog IFK ledningen när Johannes Vall kom runt på kanten och hittade fram till Majkel Bakir. Bakir fick på en bra nick, som Henrik Gustavsson tippade i stolpen, men bollen letade sig in över mållinjen.

Bara två minuter senare ökade IFK på sin ledning. Alexander Jakobsen slog en fin passning som gick fram till Pontus Almqvist. Almqvist visade klass när han distinkt skarvade in bollen bakom en chanslös Henrik Gustavsson.

I den andra halvleken inledde Norrköping piggt, men skapade få klara målchanser. Den andra halvleken var händelsefattigt och några fler mål fick vi inte se.

Så var matchen minut för minut.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.