19 maj, 2024

Svenska Cupen: Sammanfattning av tredje omgången

Det var några stora favoriter som åkte ur Svenska Cupen och det mestadels på grund av resultat i den andra omgången.

I grupp 1 handlade det om två lag som kunde ta sug vidare. Nämligen AIK och Örgryte och dessa möttes i ren gruppfinal. Den första halvleken bjöd inte på någon vidare underhållning. AIK hade en del boll, men hade svårt att skapa några heta målchanser. Första avslut mot mål i den första halvleken kom med fem minuter kvar, då Heradi Rashidi sköt högt över. Den första halvleken var avvaktande, men inledningen av den andra var ännu värre. AIK började med Henok Goitom på bänken och han fick hoppa in i den 65:e minuten. Det var just Goitom som i den 85:e minuten nickade in segermålet och sköt vidare AIK.

I grupp 2 behövde IFK Norrköping vinna mot AFC Eskilstuna för att ta sig vidare. Det var gästerna som i den 38:e minuten tog ledningen. Norrköping hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser och AFC som hade ett stark defensiv förra året visade detsamma i den här matchen. I den andra halvleken var Norrköpings spel bättre och laget skapade chanser. I den 72:e minuten lyckades Jordan Larsson kvittera, men närmare än så kom inte Norrköping. AFC gick därmed vidare med imponerade 9-1 i målskillnad.

I grupp 3 kom nästa bomb. Inför den sista omgången stod det mellan Öster och Malmö FF om vem som skulle ta sig vidare. Det var dock fördel Öster som hade tre poäng mer inför avslutningen. Malmö besegrade Falkenberg med 2-0, men det räckte inte att ta sig vidare. Öster lyckades besegra Degerfors på bortaplan med 3-1. Öster har under gruppspelet imponerat och laget vann alla tre matcher.

Från den avslutande omgången kan vi även notera att IFK Värnamo går fortsatt tungt. I den sista matchen blev det förlust mot Assyriska IK med 4-3 på hemmaplan. Värnamo lyckades där med inte ta några poäng under gruppspelet och laget har på tre matcher 4-11 i målskillnad.

Kan även notera att GAIS fick seger mot IFK Göteborg från den avbrutna matchen och i och med seger mot Nyköpings BIS tog sig lagt vidare.

Nu väntar spännande kvartfinaler som spelas under helgen.

AFC United tar emot Halmstad. Halmstad gjorde det bra och kom före både Östersund och Sirius. Här håller jag AFC som något starkare laget och det främst med tanke att lagets defensiv ser riktigt bra ut.

Djurgården drabbar samman mot Hammarby. Het derby som kan sluta lite hur som helst. Spännande att se vad lagens TIFO-grupper hinner göra inför den här matchen.

Öster tar emot AIK, där AIK får gälla som stora favoriter. Ska laget gå vidare så lär det behövas betydligt bättre insats än vad fallet var mot Örgryte.

I den sista kvartfinalen tar Häcken emot GAIS. Häcken har i gruppspelet imponerat offensivt och borde kunna ta sig vidare.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.