20 juni, 2024

Bahoui visade klass direkt

Comeback i allsvenskan efter drygt ett års frånvaro. Då låg Nabil Bahoui bakom tre av målen i AIK:s vändning mot AFC Eskilstuna. Det var skönt men det viktigaste är att vi hakar på i guldstriden, säger matchvinnaren till C More.

AIK hakar på ärkerivalen Djurgården i den allsvenska toppstriden efter en match som till slut vanns ganska enkelt borta mot AFC Eskilstuna.

Men det var hemmalaget som började bäst på Tunavallen. Mötet var bara åtta minuter gammalt när Kadir Hodzic visade vägen genom att skjuta in 1–0 bakom Oscar Linnér, detta efter stor hjälp från Panos Dimitriadis som styrde avslutet förbi sin egen målvakt upp i krysset.

AIK-försvararen skulle dock ta revansch på sig själv när han med knappa halvtimmen spelad låg bakom kvitteringen för AIK. Dimitriadis vann en nickduell och tvingade målvakten Ole Söderberg att sträcka ut ordentligt – men inte bättre än att Henok Goitom kunde raka upp returen i nättaket.

I början av den andra halvleken valde Rikard Norling att göra en hel del justeringar och hade i den 61:a minuten förbrukat samtliga av sina byten. Tränaren skickade in sitt tyngsta artilleri från bänken i form av Tarik Elyounoussi, Sebastian Larsson – och Nabil Bahoui som har återvänt till klubben efter ett års frånvaro ute i Europa.

Fyra minuter senare hade de två sistnämnda fullbordat vändningen.

Bahoui blev i den 64:e minuten dragen i tröjan i straffområdet, domaren satte pipan i munnen och Sebastian Larsson gjorde inget misstag när han placerade in 2–1-målet från elvameterspunkten.

Bahoui nöjde sig dock inte med det – utan stänkte in både ett och två mål innan matchen var färdigspelad. I matchminut 78 nådde 28-åringen högst på ett inlägg från Heradi Rashidi och bara tre minuter senare placerade han iskallt in 1–4.

Det var skönt, faktiskt. Det viktigaste är att vi hakar på i guldstriden, säger matchhjälten som var tillbaka i de regerande mästarnas matchtröja redan i veckan i kvalmatchen till Europa League mot Sheriff Tiraspol.

Jag har kommit tillbaka två gånger nu, och det känns som att klubben har tagit kliv framåt varje gång. Vi har en stor trupp och det känns bra. Alla är i bra form.

Matchen slutade 2–4 efter att Ousmane Camara fått sista ordet på Tunavallen på stopptid.

AIK gjorde därmed jobbet mot AFC Eskilstuna, som är kvar på nedflyttningsplats, och är nu bara en poäng efter serieledande Djurgården i tabellen.

Det är mycket (snack) om Djurgården men förhoppningsvis är det vi som är där i slutet igen, säger Bahoui till C More.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.