26 april, 2024

Solskjær nöjd med nollan

Manchester United krossade Chelsea i lagens premiärmatch i Premier League.

Nykomponerat mittbackspar var Victor Nilsson Lindelöf och världens dyraste försvarare Harry Maguire – och de fick hålla nollan när Machester United till slut vann med 4–0.

De styrde backlinjen riktigt bra, säger Ole Gunnar Solskjær efteråt.

Förra året höll Manchester United bara nollan två gånger hemma på Old Trafford.

I premiärmatchen mot Chelsea såg det inledningsvis stundtals svajigt ut i försvaret och gästerna hade tidigt en boll i både stolpen och ribban.

Men när domaren Anthony Taylor förde pipan till munnen och blåste av matchen var det Manchester United som hade säkrat säsongens tre första poäng utan att släppa in ett mål.

Vi höll tätt bakåt och sedan släppte de till lägen så vi kunde göra mål. Alla var glada efter matchen, säger den svenske mittbacken till Viasat efter matchen.

Lagets tränare Ole Gunnar Solskjær var lyrisk över nyförvärvet Harry Maguires insats tillsammans med övriga försvarare.

Han (Maguire) är en ledare och tillsammans med David de Gea och Victor Nilsson Lindelöf styrde de backlinjen riktigt bra. Det är viktigt att ha starka personligheter där bak, säger norrmannen till BBC.

Harry Maguire var, i sin första match som världens dyraste försvarare, matchens bäste spelare.

Det var en mycket bra start för både mig och laget. Vi måste göra Old Trafford till vår borg, säger han.

Offensivt var det Marcus Rashford som inledde målskyttet. På straff satte han säkert ledningsmålet med knappt 15 minuter spelade innan han i den andra halvleken definitivt punkterade matchen efter en snabb kontring.

Det var en bra start. I första halvlek kunde vi varit skarpare, men det är trots allt första matchen. I den andra var vi bättre, säger Rashford.

Med tio minuter kvar satte talangen Daniel James 4–0. 21-åringen, som värvades i somras från Swansea, hade då varit på planen i drygt sju minuter.

Jag tror inte man kan förklara hur det känns. Att få komma in och göra mål i min debut är något jag har drömt om, säger James till BBC.

Chelseas Frank Lampard har däremot lite att fundera över efter sin första Premier League-match på tränarbänken.

Vi måste vara självkritiska efter den här matchen. Vi är Chelsea, vi vill inte komma hit och förlora med fyra mål, säger han.