22 juni, 2024

PSG vann utan Neymar

Regerande franska mästaren PSG fick en fin start på den franska ligasäsongen. I premiären mot Nimes på hemmaplan vann man komfortabelt med 3–0 efter mål av Edinson Cavani, Kylian Mbappé och Ángel Di Maria.

I den stjärntäta startelvan saknades dock den största. Neymar fanns varken med bland startspelarna eller på bänken.

Han har inte tränat en full vecka med laget och därför kommer han inte spela med laget, sade PSG:s tränare Thomas Tuchel angående brasilianarens frånvaro.

Ryktena om att Neymar är på väg bort från den franska huvudstadsklubben har funnits hela sommaren, men har ökat den senaste tiden. Sportchefen Leonardo har sagt till AFP att pratet om brassens flytt är ”mer långtgånget än tidigare” men att PSG ”inte är redo att ge sitt tillstånd” till en flytt.

De två troligaste alternativen för en eventuell flytt är de två spanska giganterna: Barcelona och Real Madrid. Neymar lämnade just Barcelona 2017 för PSG för runt 2,1 miljarder svenska kronor.

Under matchen hade PSG-supportrarna banderoller framme på läktaren som visade deras missnöje med Neymar.

Källa: TT-AFP-Reuters

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.