14 juni, 2024

Dardan Mustafa ordnade tre blytunga poäng

Vi tog tre blytunga poäng när Torns IF besegrades på bortaplan med 2-1. 

Vi inledde matchen bäst och redan i den tredje minuten skapade vi matchens första farlighet. En lång boll från Ishmael Koroma nådde fram till Dardan Mustafa. Mustafa skarvade bollen ner till Daniel Rambin som fick på ett bra träff, men målvakten Felix Jakobsson räddade till hörna. På den efterföljande hörna tog vi ledningen. Ludvig Holmertz slog hörnan, som nickades undan. Bollen gick tillbaka till Holmertz som lyfte den på nytt in i straffområdet. Inne i straffområdet dök Andreas Johansson upp och nickade in 1-0. 

Rickard Johansson valde att börja matchen med Daniel Rambin och Dardan Mustafa på topp. Taktiken var glasklart, på den ojämna underlaget skulle vi lyfta långa bollar mot Mustafa. Det spelet känner vi igen från i höstas och som räddade oss kvar i Division 1. Hemmalaget hade till en början stora problem med våra långa bollar och med Mustafa som vann allt. 

Det var dock hemmalaget som skapade nästa chans i matchen. I den 21:a minuten hittade Mohammed-Ali Dhaini med ett inlägg till Fredrik Bergman som avslutade från distans strax utanför. 

I mitten av den första halvleken tog hemmalaget över matchen allt mer och mer och vi hade stora problem med Torns överbelastning på vår högersida. Niclas Lundberg fick övertag på Lucas Öhrn och vi hade problem att stänga till den ytan som uppstod mellan vår yttermittfältare och ytterback. 

I den 44:e minuten var hemmalaget nära en kvittering, när Niklas Nilsson nickade en hörna strax över. 

Vi gick till pausvilan med ledning 1-0. 

Hemmalaget tog kommandot direkt även i inledningen av den andra halvleken och vi var verkligen illa ute vid flera tillfällen. Lundberg fortsatte att utmana Öhrn som hade forsatta problem. I den 46:e minuten jobbade Lundberg bollen till Anton Kinnander som fick på ett bra avslut, men Henrik Gustavsson svarade för en fin räddning. Tre minuter senare var det när igen. Den här gången fick Dylan Kosik öppet mål, men lyckades skjuta utanför. 

I den 52:a minuten tappade vi bollen på mitten och hemmalaget ställde snabbt om. Bollen gick till Kinnander som tog sig in i straffområdet och avslutade. Koroma slängde sig i sista stund och täckte bollen som smet strax över. 

I den 68:e minuten kom dock kvitteringen. Nilsson slog en lång boll ut på vänstersidan. Lundberg som slapp någon vidare markering kunde enkelt ta med sig bollen in i straffområdet och från nära håll överlista en chanslös Henrik Gustavsson. 

Fyra minuter senare skapade hemmalaget nästa möjlighet, när Ålerlund testade skott från distans, men Gustavsson räddade. 

Det var spel mot ett mål under hela andra halvleken. Det kändes som en tidsfråga innan hemmalaget skulle ta ledningen i den här matchen. I den 84:e minuten slog Lundberg in ett inlägg, som nickades in bakom Gustavsson. Målet blev dock bortdömd för offside. 

Hemmalaget jagade ett seger mål och vi var tillbaka pressade, men så i den 90:e minuten hittade vi lite lugn och kunde behålla bollen inom laget. Det ledde till att inhopparen Alem Plakalo fick bollen och med en lysande passning friställde han Mustafa. Mustafa rundade målvakten och rullade in bollen i mål. 

När domaren blåste av matchen kunde vi konstatera att vi tagit andra raka seger och är obesegrade i serien. Det ska sägas att dagens seger inte var rättvis på någon sätt och att vi tar med oss tre poäng kändes som riktigt rån.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.