4 mars, 2024

2019-03-30: Speltips

Äntligen är ligafotbollen tillbaka och äntligen sparkar den svenska säsongen igång. Sist jag lämnade några speltips var nästan två veckor sedan. Den gången lämnade jag tre speltips, där två gick med vinst och en slutade med förlust.

Idag lördag har jag tittat på följande matcher:

Dagens första speltips:

Getafe-Leganes (Spanien, La Liga)

Tips: 1

Odds: 2.00

Spelbolag: Hajper

Insats: 15kr

Getafe går mot en strålande säsong och laget ligger på en fin fjärde plats. Därmed fajtas laget i första hand med Alaves och Sevilla om den sista Champions League platsen. Leganes ligger på en fjortonde plats i tabellen och laget har åtta poäng ner till bottenstriden. Med andra ord är det ett Leganes som inte har speciellt mycket att spela för. Getafe i sin tur har som sagt mycket att spela för och lagets form är riktigt bra. På de sju senaste matcherna har laget fyra segrar och tre oavgjorda. På hemmaplan har Getafe fyra raka segrar. Här tycker jag att Getafe är favoriter och att oddset ligger på tog för högt. Vi får två gånger pengarna på en rak hemmaseger.

Dagens andra speltips:

Crystal Palace-Huddersfield (England, Premier League)

Tips: 1 asian handicap -1

Odds: 1.79

Spelbolag: ComeOn

Insats: 20kr

Palace har bara fem poäng ner till Cardiff och här måste man vinna för att slippa dra sig i bottenstriden på allvar. Chansen här är god då man möter Huddersfield som redan checkat ut. Huddersfield ligger sist i tabellen med bara fjorton inspelade poäng och med fyra förluster på de fem senaste matcherna. Palace är stora favoriter hos alla spelbolag och jag väljer att spela på en hemmaseger med askan handicap -1. Pengarna tillbaka om Palace vinner med uddamålet.

Dagens tredje speltips:

Cittadella-Padova (Italien, Serie B)

Tips: Över 2.5 mål

Odds: 2.15

Spelbolag: Betfair

Insats: 10kr

Här har vi två lag som har hyfsat bra form. Cittadella har en förlust på de fem senaste matcherna, medan Padova har en seger, två oavgjorda och två förluster på de fem senaste. Cittadella fajtas om en play-off plats och ligger på en åttonde plats i tabellen. Padova i sin tur ligger näst sist och har fyra poäng upp till en kvalplats. Det här två lag som brukar göra mål i sina matcher. Jag ser hemmalaget som favoriter här och laget har gått över 2.5 mål i tre av sina fem senaste hemmamatcherna. Mitt första spel här blir över 2.5 mål till 2.15 gånger insatsen. Andra spelet blir att hemmalaget vinner till 1.75 gånger insatsen.

Dagens fjärde speltips:

FK Sarajevo-Zrinjski (Bosnien, Premier League)

Tips: Under 2.5 mål

Odds: 1.73

Spelbolag: Unibet

Insats: 15kr

Sarajevo leder ligan och är på väg mot sin första guld sedan 2012. Zrinjski ligger tvåa och är hela nio poäng efter i tabellen. Dessa två lag möttes i cupen ganska nyligen och då vann Sarajevo båda möten med 1-0. Efter vinteruppehållet har Zrinjski haft svårt med målskyttet. Laget har gjort bara ett mål framåt på de tre matcher som spelats i ligan efter uppehållet. För två veckor sedan tipsade jag om under 2.5 mål när Sarajevo spelade mot Krupa på hemmaplan. Precis som då gäller samma sak när det gäller planförhållande. I veckan kom det snö i Sarajevo och det rapporteras om dåliga gräsförhållanden. Jag väljer här att spela på under 2.5 mål till 1.73 gånger insatsen.

Dagens femte speltips:

San Lorenzo-Gimnasia LP (Argentina, Superliga)

Tips: 1 asian handicap -0.25

Odds: 1.98

Spelbolag: Unibet

Insats: 15kr

San Lorenzo har haft svårt i ligan den här säsongen och ligger på en 24:e plats med bara 21-poäng. Jag säger bara då laget brukar ligga i andra delen av tabellen. Gimnasia har fyra poäng mer och formen är lika bra eller dålig som San Lorenzos. Båda lagen har haft svårt med målskyttet i ligan och inte heller defensivt har man övertygad. Jag tror dock på att hemmalaget har god chans att vinna. Inte minst med tanke på att Gimnasia är riktigt dåliga på bortaplan. På elva spelade bortamatcher har laget vunnit en och spelat två oavgjorda matcher. Jag väljer här spel på hemmalaget med asian handicap -0.25 till 1.98 gånger insatsen.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.